Recension: Genom dina ögon


Titel: Genom dina ögon
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Spänning/ romantik
Sidor: 606
Handling: Jorden är erövrad av varelse som kan ta över männsikors sinnen och kroppar och männsklighetens undergång är nära. Men det finns dem som har klarat sig undan och kämpar emot. Melanie kämpar emot själen som placeras i hennes och som ska ta över hennes sinnen, själen kallas vandraren. Melanie kämpar emot vandraren och snart klarar inte vandraren av att skilja på sina och Melanies känslor och minnen. Vandraren blir förälskad i samma man som melanie, Jared, och beslutar att lämna sin ras bakom sig och försöka leta rätt på Jared, med risk för sitt eget liv.

"Genom dina ögon" är ännu en underbar bok av Stephenie Meyer. Detta är en rikigt spännande bok med mycket känslor och är en bok alla msåte läsa!! "Genom dina ögon" är en solklar femma och är definitivt värd att läsa.

Recension: Dårhus


Titel: Dårhus
Författare: Ally Kennen
Genre: Spänning
Sidor: 256
Handling: Det gamla dårhuset stängdes i skogen. Alla gav sig av, eller? Kan någon ha överlevt alla åren i skogen? Något mystiskt börjar hända, hundar försvinner spårlöst, en mystisk inbrottstjuv härjar i omrädet men personen verkar bara vara ute efter mat. Kan båda händelserna ha något samband?

"Dårhus" är en väldigt spännande bok som har sina ruskiga stunder med en gnutta kärlek. "Dårhus" får 4 poäng.

Recension: Sagan om klanen Otori


Titel: Över näktergalens golv (Sagan om klanen Otori, del 1)
Författare: Lian Hearn
Genre: Spänning
Sidor: 313
Hanlding: En av dem gömdas , pojken Takeos, liv förändras när hans  by plundras av Iida Sadamu. Han räddas och adopteras av herremannen Otori Shigeru. Hos Shigeru upptäcker Takeo att han är en del av släktet. Släktet har nästintill magiska färdigheter och dem flesta i lsäktet väljer att arbeta som lönnmördare, Takeos så lugna liv vänds uppochner.

"Över näktergalens golv" är en suveränt bra bok med en hiskeligt spänannde handling. Överraskande saker händer hela tiden och boken får 5/5p.Titel: Under lysande måne (Sagan om klanen Otori, del 3)
Författare: Lian Hearn
Genre: Spänning
Sidor: 367
Handling: Takeo är klanledare och ska leda en armé till vinst. Kaede är hans älskade och deras fiende hotar dem från alla håll och kanter och hoten växer sig allt starkare. Kaede måste spela sina kort rätt och finna sin nya rol som klanöverhuvud och hon måste befästa sin provins innan tiden rinner ut eller hon hamnar i fiendens nät.

En fantastisk romantisk och vacker bok. Så att säga: i krig ch kärlek kan allting hända och det är precis så med denna bok. En älskvä'rd bok som man fastnar i direkt och måste läsa till slutet. "Unde rlysande måne" får 4/5p.Titel: Vid hägerns skarpa skri (Sagan om klanen Otori, del 4)
Författare: Lian Hearn
Genre: Spänning
Sidor: 637
Handling: Takeo och Kaede härskar tillsammans i dem tre rikena med sina tre barn. Nu har kjesaren över demm åtta öarna intresserat sig för deras styre och sagt att dem inte har rätt till det. Kejsaren kräver att Takeo och Kaede ska lämna över makten till honom. Det finns flera som vill störta dem båda och förradare finns i deras närmaste kretsar. Lönnmördare annställs för att döda Takeo och fientliga planer smids. Takeo har skaffat sig många fiender under sitt liv...

"Vid hägerns skarpa skri" är en ganska sorglig men underbar bok med mycket kärlek. Boken är ganska tjock men väl värd att läsa och man sugs direkt in i handlingen även om inte läst dem tidigare böckerna. "Vid hägerns skarpa skri" får 5/5p.


Recension: Varulv


Titel: Varulv
Författare: Tormod Haugen
Genre: Fantasy
Sidor: 233
Handling: I "Varulv" får vi läsa om tre personer, Wolfgang, Erhard och Tore som alla är varulvar. Alla hanterar situationen olika, men att vara varulv är alltid en plåga. Varulvar är fridsamma varelser men blir anklagade för mycket ont och jagas och hatas av nästan alla. Vi får läsa om varlvens tragiska liv, både som människa och efter förvandlingen under fullmåne.

"Varulv" är väldigt bra, men för egen del tyckte jag att den vara ganska långtråkig och får därför 2/5p.

Recension: Hobbiten


Titel: Hobbiten
Författare: J.R.R. Tolkien
Genre: Fantasy
Sidor: 276
Handling: Hobbiten Bilbo som för det mesta är en av dem mindre ävetyrliga personer i världen hamnar nu på skattjakt, skatten är mängder av juveler, guld och silverföremål och ovärderliga ädelstenar. Problemet är att skatten vaktas av en drake i en håla och vägen dit kryllar av faror såsom jättespindlar. Dvärgarna Dori, Nori, Ori, oin, Gloin, Fili, Kili, Bombur, Bifur, Bofur, Dvalin, Balin och Thorin Ekensköld följer med Bilbo och hjälper honom med skatten. Trollkarlen Gandalf kommer ibland till deras hjälp, vilket är tur, och räddar dem ur svåra knipor.

"Hobbiten" är en väldigt spännande bok, men passar bäst för äldre läsare eftersom boken innehåller en del svårfattade ord. "Hobbiten" får 3/5p.

RSS 2.0