Recension: Sagan om klanen Otori


Titel: Över näktergalens golv (Sagan om klanen Otori, del 1)
Författare: Lian Hearn
Genre: Spänning
Sidor: 313
Hanlding: En av dem gömdas , pojken Takeos, liv förändras när hans  by plundras av Iida Sadamu. Han räddas och adopteras av herremannen Otori Shigeru. Hos Shigeru upptäcker Takeo att han är en del av släktet. Släktet har nästintill magiska färdigheter och dem flesta i lsäktet väljer att arbeta som lönnmördare, Takeos så lugna liv vänds uppochner.

"Över näktergalens golv" är en suveränt bra bok med en hiskeligt spänannde handling. Överraskande saker händer hela tiden och boken får 5/5p.Titel: Under lysande måne (Sagan om klanen Otori, del 3)
Författare: Lian Hearn
Genre: Spänning
Sidor: 367
Handling: Takeo är klanledare och ska leda en armé till vinst. Kaede är hans älskade och deras fiende hotar dem från alla håll och kanter och hoten växer sig allt starkare. Kaede måste spela sina kort rätt och finna sin nya rol som klanöverhuvud och hon måste befästa sin provins innan tiden rinner ut eller hon hamnar i fiendens nät.

En fantastisk romantisk och vacker bok. Så att säga: i krig ch kärlek kan allting hända och det är precis så med denna bok. En älskvä'rd bok som man fastnar i direkt och måste läsa till slutet. "Unde rlysande måne" får 4/5p.Titel: Vid hägerns skarpa skri (Sagan om klanen Otori, del 4)
Författare: Lian Hearn
Genre: Spänning
Sidor: 637
Handling: Takeo och Kaede härskar tillsammans i dem tre rikena med sina tre barn. Nu har kjesaren över demm åtta öarna intresserat sig för deras styre och sagt att dem inte har rätt till det. Kejsaren kräver att Takeo och Kaede ska lämna över makten till honom. Det finns flera som vill störta dem båda och förradare finns i deras närmaste kretsar. Lönnmördare annställs för att döda Takeo och fientliga planer smids. Takeo har skaffat sig många fiender under sitt liv...

"Vid hägerns skarpa skri" är en ganska sorglig men underbar bok med mycket kärlek. Boken är ganska tjock men väl värd att läsa och man sugs direkt in i handlingen även om inte läst dem tidigare böckerna. "Vid hägerns skarpa skri" får 5/5p.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0