Recension: Arvtagaren


Fakta: Eragon är 1:a delen i serien Arvtagaren
Titel: Eragon
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Sidor: 526
Handling: Eragon hittar en dag en vacker & mystisk blå sten. "stenen" kläcks och en drake är född. Allting förändras. Den mystiske sagoberättaren Brom är inte den sagoberättare han säger att han är. Han hjälper Eragon med draken. Över en natt förändras hela Eragons liv. Strider utkämpas omkring honom. Magiska krafter är inblandade och en fången alv behöver räddas. Snart har legenden om drakryttare & drakar förverkligats igen....

Jag ger Eragon 4/5p för att den är väldigt spännande och det går ej att släppa boken när man väl börjat att läsa.Fakta: Den äldste är andra delen i arvtagaren trilogin.
Titel: Den äldste
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Sidor: 687
Handling: Eragon och hans drake Saphira har precis med varden vunnit striden mot urgalerna. Nu måste Eragon till alvernas land: Ellesméra, där han ska fullborda sin utbildning som Brom påbörjade. Det är hans rätt som ryttare. Samtidigt utkämpar Eragons kusin Roran en strid i byn Carvahall och hans älskade Katrina blir kidnappad. Men Eragons liv är fyllt med obesvarad kärlek, smärta och äventyr.

Jag ger Den äldste 4/5 för att det är superbra fantasy bok och är precis som 1:an den är helt omöjlig att släppa.....Fakta: Brisingr är 3:e delen i arvtagaren trilogin
Titel: Brisingr
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Sidor:790
Handling: I Brisingr avslöjas några av Alagaësias största och mest bevarade hemligheter för några få utvalda. Eragon får veta vad som ligger bakom Galbatorix otroliga styrka. O vardens ledare Nasuada får reda på vilka Eragons o Saphiras lärare är. För att krossa Galbatorix måste alla Alagaësias släkten enas o det är precis vad som händer. O det går sådär när alverna, människorna, dvärgarna o urgalerna försöker sammarbeta för att krossa den onde Galbatorix. Den stora striden närmar sig o Eragon behöver ett svärd. Eragon får ett väldigt vackert o kraftfullt svärd. Läs hur det går för Ryttaren Eragon och draken Saphira i boken Brisingr.

Jag ger Brisingr 5/5p för den inehåller allt som en bra fantasybok kräver trolldom, spänning, mystik o mycket, mycket mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0