Darren Shan- Gryningsmördarna


Titel: Darren Shan-Gryningsmördarna (del 9 i Legenden om Darren Shan)
Författare: Darren Shan
Genre: Skräck
Sidor: 174
Handling: Jakten på den fruktansvärda vampanez fursten fortsätter och Darren, som är halvvampyr och hans följeslagare får hela tiden tappert kämpa för deras och alla vampyrers överlevnad då dem utsätts till jägare. Det verkar som om vampanezerna förutser deras handlingar, för dem ligger hela tiden ett steg före. Deras jakt efter vampanez fursten går igenom mörka gränder, smutsiga tunnlar och hemska och blodiga celler. När dem väl ser ut att kunna besegre vampanesfursten, slår något slint och dem förlorar en väldigt kär vän...

"Darren Shan-Gryningsmördarna" är en ruskig och lite blodig bok som jag tycker passar bäst för ca 11 och uppåt. Man har aldrig tråkigt som läsare då det hela tiden är fart och den spännande handlingen bara fortsätter tills boken tar slut. Det är en ganska tunn bok men som tur är finns det många delar i denna serie om halvvampyren... och vampyrprinsen Darren Shan. "Darren Shan-Gryningsmördarna" får 4/5p. Det enda jag nog kunnat önska är att den varit längre, men det är en fantastisk bok.

Darren O'Shaughnessy(Darren Shan) är född 1972 i London och hans böcker om Darren Shan har översatts till över 20 språk. Darren Shan arbetar för tillfället på ungdoms serien "The Demonata"

Kazans stjärna


Titel: Kazans stjärna
Författare: Eva Ibbotson
Genre: Spänning
Sidor: 372
Handling: Annika är föräldralös med växer lyckligt upp hos dem två hushållerskorna Ellie och Sigrid under 1900-talet i Österrike. Plötsligt en dag då Annika fyllt 12 knackar en magnifik kvinna på husets dörr och hon presenterar sig som Annikas okända mor. Annika följer lyckligt med sin mor som är av adlig släkt, men att hon senare visar sig vara fattig bryr sig Annika inte om. Men när "falska" smycken försvinner och Annikas mor plötsligt har råd att rusta upp det gamla slottet blir Annikas vän Zed misstänksam. Han rider snabbt iväg för att försöka hjälp Annika, men hinner han i tid?

"Kazans stjärna" är en fantastiskt spännande bok och passar lite äldre läsare då den har hyfsat många sidor. Man följer Annikas liv och man hoppas att det ska ordna sig till det bästa för henne. Ibland kan det kännas lite trögt men annars är boken väldigt bra. Jag ger den en 3.

Eva Ibbotson är en österrikisk-brittisk författare som är född i Wien 1925. Tidigare ungdomsböcker hon skrivit är: "Den stora spöktävlingen", "Häxtävlingen", "Spökena från Carra", "Ingen vanlig häxa", "Hemligheten på perrong 13", "Ring så spökar vi", "Monsterräddning", "Resan till River sea".

En konungs ögon


Titel: En konungs ögon
Författare: Catherine Banner
Genre: Fantasy
Sidor: 335
Handling: Leo är 15 år och går i en militärskola för att läras upp och skickas ut i krig, något som han absolut inte har lust med. Han lever i en ganska kall och fantasilös värld med likadana hus och men den vackra naturen finns nära staden. Han har en gnutta magiska krafter som han sakta lär sig att använda till viss mån då han hittar en bok i den vita, iskalla snön. En bok med mystiska, tomma sidor och som han får en hemsk känsla av. En bok som visar sig vara porten till en parallell värld som inte särskilt många har fått skåda. Leo står på kanten till ett fritt fall ner i en ravin då hans värld vänd ut och in och allt han trott på ändras.

Catherine Banner är en författare som är förtrollande bra med sitt magiska skrivande. Hon skriver magiskt och glatt och denna bok får en att både vilja skratta och gråta. Boken är full av krigsdrama men är även kryddad med kärlek och det blir en perfekt mix av allt och man vill bara fortsätta läsa denna underbara bok. "En konungs ögon" får av mig 3/5p.

Författaren Catherine Banner är bosatt i Cambridge, England med en plats i England´s National Portrait Gallery. "En konungs ögon" är första delen i hennes triologi och har legat högt på engalska bestseller-listor.

RSS 2.0