Svart fjäril


Titel: Svart fjäril
Författare: Anna Jansson
Genre: Kriminalroman (Spänning)
Sidor: 309
Handling: Heta bränder angriper Örebro och när dem visar sig vara anlagda, är det polisens jobb att utreda vem som startar dem. Per Arvidsson har nyligen flyttats till poliskåren i Örebro och han själv är kriminalinspektör. Som om inte bränderna vore nog så hittas ett svårt sönderbränt lik, en kvinna. Den fasansfulla upptäckten skakar om Örebro läcker ut och mer press sätts på polisen… Men det tycks inte finnas nåt svar på bränderna och mordet, bara dem kvarstående frågorna: Vem? Varför?

Anna
Maria Angelika Jansson, född 13 februari 1958 i Visby, är en svensk författare och sjuksköterska sen 25 år tillbaka. Hennes deckare med Maria Wern som kriminalinspektör utspelar sig i huvudsak på Gotland där Anna Jansson växte upp. Hon har även skrivit: Stum sitter guden,  Alla de stillsamma döda, Må döden sova, Silverkronan,  Dömd för mord , Drömmar ur snö, Svart fjäril, Främmande fågel, I stormen ska du dö, Pojke försvunnen, Inte ens det förflutna, Hantverkarsvett är dyrare än saffran, Först när givaren är död, Drömmen förde dig vilse.

Anna Janssons bok, Svart fjäril, är både spännande och hemsk. Människoliv som släcks lika lätt som lågan på ett vackert brinnande stearinljus är en del av det boken handlar om, en del av boken har också lite olycklig kärlek. Men i det stora hela är det en bra bok som är värd att ta sig tid att läsa. Av mig får den en trea, 3/5.

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0