Amuletten från Samarkand


Titel: Amuletten från Samarkand
Författare: Jonathan Stroud
Genre: Fantasy
Sidor: 444
Handling: Nathaniel är en ung trollkarls lärling men sällsynt begåvad. Han har blivit förnedrad av den mäktiga trollkarlen Simon Lovelace och är ute efter hämnd. Därför kallar han fram den gamla och mäktiga djinnen (En typ av demon) Bartimaeus som då blir tvingad att ta ett väldigt värdefullt och mystiskt föremål av Simon. Amuletten från Samarkand. Amuletten sägs ha otroliga krafter men allt Nathaniel är ute efter är som sagt hämnd. Men uppdraget blir mycket svårt för djinnen då han måste kämpa mot Simons egna demoner… och det är bara ett av alla problem.

”Amuletten från Samarkand” Är en bok fylld med komik och är väldigt rolig och spännande att läsa. Historien känns ganska levande och man sitter sällan och har tråkigt som läsare. Jag ger den en 4.

Grekland :)

Ja, imorgon startar mitt resande med familjen... imorgon ska jag till Grekland. Som ni då förstår kommer jag inte ha tillgång till internet särskilt ofta under sommaren men någon recension kommer iallafall läggas upp.
Dem fyra böcker som följer med mig till Grekland är:

"Vampyrens märke", första delen på svenska i serien "House of night" av P.C Cast och hennes dotter Kristin Cast.


"Magikerns port" Som är tredje delen i serien "Bartimaeus trilogin" av Jonathan Stroud.


"Parasite positive" Är en bok på engelska av  Scott Westerfeld.


"Under en himmel av glas" Är Martin Widmarks 5:e bok om David och Larissa.

Vi får se hur många av dem här böckerna jag hinner läsa :P
RHODOS!!!
Avhopparen


Titel: Avhopparen
Författare: Kim Olin
Genre: Spänning
Sidor: 141
Handling: Den styrande kriminella organisationen i området är Tobias Flemings gäng. Dem mördar men till största del är det droger det handlar om, säljande, bytande och köpande av olika sorter. Det är det gänget Tobias vill få en hög position i nu när han lämnat skolan. Det är bara idioter som går i skolan enligt honom, kanske har han också rätt. Men är det smartare att utsätta sig i livsfarliga situationer och att gå på droger? Allting förvärras då han klår upp två smålangare som stoppat undan pengar åt sig själva. Men Simon får en chans, en chans att slippa dras ner i den kriminella världen. En chans att börja om…Alltutspelar sig på en plats som av vissa fått smeknamnet ”Pulverland” P.g.a. att det mesta där kretsar kring droger.
Kim Olin har även skrivit ”Beskyddaren” och ”Checka in”.

I ”Avhopparen” kastas man nästan direkt in i handlingen och den slutar också ganska tvärt. Man får följa Simons liv, man lever med honom, man känner sorg, lycka och rädsla med honom. Man lider med honom då han inte särskilt ofta får känna lycka trots att han gör vad han tror är bäst. Jag ger ”Avhopparen” en 3:a. Den är bra… men inte mer. 3/5p.


Nattens barn- Vampyrfesten


Titel: Vampyrfesten (Del 1 i serien "Nattens barn")
Författare: Benni Bødker
Genre: Spänning (Inklusive vampyrer)
Sidor: 123
Handling: Det mörkt röda och varma blodet som flyter i alla människors ådror, det som krävs för att vi ska överleva, det hjärtat pumpar runt med varje slag… dunk… dunk…Det är blodet som vampyrer vill ha, som dem livnär sig på, som dem vill dricka sig otörstiga på.

Kan vargarna som smyger runt på staden gator ha något samband med dessa vampyrer.. Och den stora frågan: finns vampyrer över huvudtaget? Den frågan ställs syskonen Edvard och den blinde Agnes för då deras avlidna syster anklagas för att vara vampyr. Dem båda åker till kyrkogården där deras syster blivit begravd. Där stöter dem på Mina, som Edvard snabbt fattar tycke för. Men det är något som är konstigt med henne… något mystisk och hemlighetsfullt ligger likt en slöja omkring henne.

Allt utspelar sig i en stad där fruktan har spridit sig bland folket. Fruktan för dem hemska vargarna, fruktan för dem osedda vampyrerna.

”Vampyrfesten” Är en ganska spännande bok med mystik, kärlek och mycket som en bra bok ska innehålla. Men jag känner inte att boken var något speciellt så… inget man liksom minns. Den får en trea. 3/5.

Darkside- Skräckhuset


Titel: Skräckhuset (Del 3 i serien skräckhuset)
Författare: Tom Becker
Genre: Spänning/skräck
Sidor: 244
Handling: En röd sten… inte vilken sten som helst utan just DEN röda stenen. En sten fläckad av Jack Uppskärarens blod, en sten som sägs innehålla en kraft som ges till dess ägare. Denna sten, som ni kanske nu förstår, är högt eftertraktad i darkside. Men den kan även befinna sig i lightside.

Jonathan behöver denna sten, inte för själviska ting, inte för att komma åt den mytomspunna kraften, utan för att rädda en nära vän. Den hemska vampyren Vendetta har kidnappat henne, Jonathans vän. Kravet för att Jonathan ska få återse henne är att han stjäler den röda stenen åt Vendetta. Jonathan är ihärdig och modig så han försöker… men lyckas han? Han möter monster och hemska varelser som vi knappt kan föreställa oss, men han har även sådana till sin hjälp som vargmänniskan Carneige.

Boken utspelar sig i både darkside och lightside, två olika sidor av en dimesion. Lightside: Den sida där vi lever, där dem som är människor lever. Dem flesta är det i alla fall…
Darkside: En plats full med varelser av olika slag, en plats full med ondska. Girigheten är ofta det som styr invånarna.

 ”Skräckhuset” Är en oerhört spännande bok med några lite hemska stunder. Komik finns också inbäddat mellan bokens sidor… även en gnutta galenskap. I det stora hela har Tom Becker skrivit en bok som är väldigt rolig att läsa med levande personer. Jag ger den en… fyra. 4/5p.

 Någon som läst denna bok? Kommentera gärna och berätta vad ni tyckte om recensionen (Även om boken ifall någon läst den)

 


Skämmarkriget


Titel: Skämmarkriget (del 4 i serien "Skämmerskans barn")
Författare: Lene Kaaberbøl
Genre: Spänning
Sidor: 363
Handling: Den ondskefulla Drakan går att stoppa, i alla fall om man tror på Nico… och han har oftast rätt. Men Dina är osäker om han har rätt den här gången, för Nico tar råd av Carmian, en till synes hjärtlös kvinna. Kriget är inte heller något som lätt går att vinna utan minsta blodspillan. Det kommer att krävas både mycket blod, svett och tårar innan någon sida segrar. Dina kommer att kämpa med sina krafter, skämmarkraften och ormens gåva.

Ibland tror jag nästan att Lene Kaaberbøl använder något liknande skämmarkraften som hon skriver in i sin text. När man väl läst första ordet är det ganska svårt att vika undan med blicken från dem kolsvarta bokstäverna på det snövita pappret. Mycket händer i denna bok och jag tycker att den är värd en… fyra. 4/5p.

Lene Kaaberbøl är född 1960 i Köpenhamn och har gett ut ett stort antal böcker som utgivits på svenska: Tina och Sunny-1990, Tina och Handsome Joy-1991, Tinas hästpensionat-1991, Tinas ridskola-1991, Jordhäxan-2002,
Marelden-2002, Månspegeln-2002, Salamanderns hjärta-2002, Sfinxens gåta-2002, Skämmerskans dotter-2002, Fågel Fenix-2003, Skämmartecknet-2003, Ugglans skugga-2003, Örnens klor-2003, Ormens gåva-2004, Stenfalken-2004, Skämmarkriget-2005, Silverhästen-2006, Hermelinen-2007, Isfågeln-2008, Skuggporten-2008,

 


RSS 2.0