Recension: Mörkrets tid


Titel: Drakens bok (Mörkrets tid, del 1)
Författare: A.J. Lake
Genre: Fantasy
Sidor: 297
Handling: Ett ljussken, en storm och ett drakvrål, det är dem händelserna som sätter igång äventyret för Edmund och Elspeth. En kungason och en skeppkaptens dotter. Det är början på ett äventyr, början på ett uppdrag. Ett uppdrag att förhindra förödelse över världen. Edmund och Elspeth har fått varsin fantastisk men oönskad gåva, dem måste lära sig att lita på varandra och sammarbet för att lyckas.

Detta äventyr är väldigt spännande med massor av överraskningar och oväntade händelser. "Drakens bok" som är den första delen i serien "Mörkrets tid" får 3/5p.Titel: Svärdets bok (Mörkrets tid, del 2)
Författare: A.J. lake 
Genre: Fantasy
Sidor: 285
Handling: Elspeth och Edmund fortsätter med sitt svåra uppdrag. De båda har kommit nära varandra och är nu vänner. Elspeths kristallsvärd är en del av henne, det svärdet är det enda som kan förgöra Loki och hindra världen från att brinna. Deras fiender är näst intill omöjliga att besegra, en drake, en gud men som tur är har dem flera magiska krafter til sin hjälp.

"Svärdets bok" är den spänannde fortsättningen i serien mörkrets tid. "Svärdets bok" har allt som krävs för att göra en bok bra och får därför 3/5p.Titel: Cirkelns bok (Mörkrets tid, del 3)
Författare: A.J. Lake
Genre: Fantasy
Sidor: 362
Handling: Loki är befriad från sina kedjor och kan nu ta hela världen i sina händer. Elspeth blev lurad att med sitt kristallsvärd skära av hans kedjor. Nu måste svärdet användas för att döda Loki. Elspeth och edmund ligger illa till, för Elspeth kan inte längre frammana svärdet.....

"Cirkelns bok" känns så verklig när man läser den, som man ser bilder spelas upp. Detta är en bok som passar alla och får 4/5p.

Recension: Makalösa Mcmodigs Monstruösa Memoarer


Titel: Makalösa Mcmodigs Monstruösa Memoarer
Författare: Ahmet Zappa
Genre: Fantasy/Monster
Sidor: 223
Handling: Minerva och Max Mcmodig har levt lugnt hela sitt liv i ett stort hus fullt av överraskningar fram tills denna dag. De båda hade ingen aning om att deras pappa och i stort sett hela deras släkt var monsterjägare tills dem en dag hittar pappans hemliga arbetsrum. Dem lär sig bakom sin pappas rygg om alla fruktade monster i Monstranomicom, vilket visar sig vara bra. Zarmaglorgen kidnappar Minerva och Maxs pappa och dem båda syskonen bestämmer sig för att ge sig ut på monsterjakt och rädda sin älskade pappa.

Trots sina många sidor är "Makalösa Mcmodigs Monstruösa Memoarer" förvånansvärt lättläst. Det är en bok som passar för de flesta åldrar men är riktad till barn. Den har en väldigt spännande handling och med massa fakta om olika sorters monster och recept på försvarsvapen är boken en solklar 3:a.

Hej alla kära läsare!!

Jag vill gärna att ni skriver kommentarer. Ge gärna kritik, både bra och dålig för jag vill veta vad som kan utvecklas och bli bättre på bokbloggen // Daniel


Recension: Aldrig som de andra


Titel: Aldrig som de andra
Författare: Peter Arrhenius
Genre: Spänning/spöken
Sidor: 254
Handling: William upptäcker en dag att han har en speciell gåva. Det gör han efter att Stina, en gammal dam har försvunnit från ålderdomshemmet och senare nästa dag påträffas i skogen, död. Men även fast William vet om att hon är död så ser han henne, han till och med pratar med henne. Stina har av någon anledning fastnat i den levande värden efter döden och William försöker använda sin förmåga på bästa sätt för att hjälpa henne att gå vidare.

”Aldrig som de andra” är en rysande bra bok som beskriver att vissa är rädda för dem som vågar vara sig själva. Boken är väldigt medryckande och spännande från första stund. Vissa böcker blir man besvikna på för att slutet är precis som man förväntar sig men med denna bok är det annorlunda. Det enda dåliga var att boken tog slut alldeles för fort. Man vill verkligen veta vad som händer William. ”Aldrig som de andra” får hela 4/5p.

Recension: Namnet på boken är hemligt


Titel: Namnet på boken är hemligt
Författare: Pseudonymous Bosch
Genre: Spänning
Sidor: 359
Handling: Jag kan tyvärr inte berätta särskilt mycket om boken, eftersom den är så hemlig. Men jag kan berätta att boken handlar om de båda barnen Cassandra och Max-Ernest som letar efter en försvunnen trollkarl, den makalösa doftsymfonin och om massa hemska hemligheter. VARNING! Läs inte denna bok, för isåfall kan du få reda på en hemlighet som kommer plåga dig själv och andra i din närhet...

"Namnet på boken är hemligt" är en mystisk, hemlighetsfull bok full med magi och magiska överraskningar. Den saknar det det där lilla extra och får därför "bara" 3/5p.

Recension: Darren Shan


Titel: Skymningsjägarna (Legenden om Darren Shan, del 7)
Författare: Darren Shan
Genre: Skräck
Sidor: 174
Handling: Darren Shan har efter flera år som halvvampyr blivit den yngsta vampyrprinsen någonsin. men nu får han lämna berget för att på den hemska Desmond Tiny (Destiny) uppmaning jaga den oroväckande vampanezfursten som hotar vampyrernas existens. Darren beger sig ut på jakten med sin mästare Mr crepsley till hjälp, vampyrernas fortsatta överlevnad vilar tugnt på deras axlar och hemska faror möter dem på deras mycket farliga väg.

Den skräckinjagande legenden om Darren Shans liv fortsätter med "Skymningjägarna". Detta är en fantastisk historia om läskiga vampyrer och hemska ödesbestämmare. Blodiga beskrivelser och en fartfylld och fångande handling gör detta till en av dem mest spännande böcker jag läst och den får därför fullpott, 5 av 5 poäng.


¨
Titel: Nattens bundsförvanter (Legenden om Darren Shan, del 8)
Författare: Darren Shan
Genre: Skräck
Sidor: 185
Handling: Jakten på den hemska vampanezfursten fortsätter. Darren Shan och hans vänner är för tillfället i Mr Crepsleys hemtrakter. De tror att vampanezer ligger bakom dem hemska morden som begåtts och har åkt dit för att stoppa det brutala dödandet. I staden stöter Darren på en vän han hade och situationen förvärras, trots att Darrens vän inte verkar vara en fiende. Darrens vän är ingen mindre än debbi, hans ungdoms kärlek. Har banden förändrats mellan dem, eller är dem precis likadana som när han stack? det blir inte bättre av att Darren och Debbie möts varje dag i skolan. Han som elev, hon som lärare.

"Nattens bundsförvanter" är en otroligt och  fantastiskt spännande bok. Bra beskrivningar och levande personer gör den här serien så fantastiskt bra, "Nattens bundsförvanter" får 4/5p.

Natur & Kultur


Den 5/11-09 var jag på bokförlaget Natur & Kultur och testade digitala bokplattor för tidningen Kp (KamratPosten)
vilket var ganska kul. Vissa sådan digitala plattor finns redan på marknaden och jag tror att det skulle vara kul att äga en sådan bokplatta trots att jag tycker böcker är bättre än bokplattor.

RSS 2.0