Recension: Artemis Fowl


Titel: Artemis Fowl (del 1)
Författare: Eoin Colfer
Genre: Fantasy/brottslighet
Sidor: 250
Handling: Människopojken Artemis Fowl är bara 12 år men är ändå ett av dem största genien i brotthisorien.
Ja du hörde vad jag sa, han använder sitt lysande intellekt till brott. När han en dag tänker sno åt sig guld från vättarna, lyckas han kidnappa den livsfarliga och beväpnade Holly Short från PYSS, men vättarna har kommit flera hundra år framåt i teknologin och Artemis hans livvakt Butler hotar att dödas. De känner till alldeles för mycket om folket och vättarna och  planerar därför att döda Artemis och Butler med ett så kallat "blåbär".

"Artemis Fowl" är en ruskigt humoristiskt och spännande bok. Man får följa den riktigt lysande Artemis med brottsliga planer. Den är en av dem bästa böckerna jag har läst och det, ska jag tala om för dig, är riktigt jätte bra. Därför får denna fantastiska, brottsliga bok 5/5p.Namn: Artemis Fowl, Det kalla kriget (del 2)
Författare: Eoin Colfer
Genre: Fantasy/brottslighet
Sidor: 259
Handling: Svartalferna hotar staden med vapen och vättarna misstänker att det är en människa inblandad. Dem misstänker den trettonårige Artemis Fowl, ett ungt kriminalgeni. Men Artemis försöker rädda sin far som hålls som gisslan i ryssland så kan han verkligen ha hunnit med att hjälpa svartalfer? Artemis försöker förtvivlat rädda sin far men han kanske skulle behöva lite hjälp. Någar extra händer och en massa magi skulle nog hjälpa. Det kunde vättarna stå för om dem inte varit hotade av svartalfer. Hur ska detta redas ut? Läsa den spänande fortsättningen om Artemis Fowl.

Denna spännande del om Artemis Fowl som heter "Det kalla kriget" är superbra. Mycket detaljerat och spännande handling från första sidan. Artemis råkar aldrig i trubbel och hans bästa och enda vän Butler får alltid rycka ut för att rädda honom eftersom han är Artemsi livvakt. "Det kalla kriget" år 4/5p.Titel: Artemis Fowl, Evighetskoden (del 3)
Författare: Eoin Colfer
Genre: Fantasy/Brottslighet
Sidor: 293
Handling: Den skarpa hjärnan Artemis Fowl har använt sin brottsliga hjärna till ännu att högteknologiskt experiment. Denna gång en superdator spärad med en evighetskod. Med denna dator kan man göra i stort sett allting och Artemis har "lånat" lite tekniska saker från sina vänner vättarna för att konstruera denna. Den kan avslöja vättarnas existens för alla männsikor. Så vättarna måste förhindra att detta händer. När Artemis visar superdatorn för en viss Jon Spiro. Allting går inte riktigt som planerat och det verkar som om Artemis livvakt Butler är i störst fara.

"Artemis Fowl, evighetskoden" är en helt otrolgt bra bok fullspäckad med lysande planer och supersmarta utföranden. Artemis Fowls geniala liv får en att fastna i boken direkt efter några få sidor. Det är därför "Evighets koden" får hela 5/5p.Titel: Artemis Fowl, Slipad opal (del 4)
Författare: Eoin Colfer
Genre: Fantasy/Brottslighet
Sidor: 298
Handling: Den fruktansvärda älvan Opal Koboi har rymt och hon tänker hämnas på alla som satte dit henne. Hon har en plan för att ta över jorden och måste stoppas. Men Holly Short som är en av dem som har störst chans att stoppa Opal är misstänkt för mordet på Julius Root. Nu behöver vättarna verkligen hjälp från någon. Denna någon är Artemis Fowl. Synd bara att han har blivit minnesraderad.

Den helt fantastiska fortsättningen om den unge Artemis Fowl är lika bra som de tidigare och får fullpott, hela 5/5pTitel: Artemis Fowl, De försvunna demonerna (Del 5)
Författare: Eoin Colfer
Genre: Fantasy/ Brottslighet
Sidor: 343
Handling: Boken handlar om prcis det titeln antyder- Demoner!! De har levt i tusentals år utanför vår dimension i en värld som dem själva kalla Límbo. Men snart kommer de återvända för att utkräva sin hämnd mot mänskligheten. Den genialiska, och brottsliga Artemis Fowl är den enda som kan förhindra att detta händer. han är den enda som kan förutse var demonerna kommer att "landa", och när. Det krävs en del tidsresning och fantastiska planer för att ha en chans för att förhindra människornas utplåning...

"De försvunna demonerna" är den genialiska fortsättningen om Artemis Fowl. Hela tiden händer det nya otroligt spännande saker och man sitter som fastklistrad vid boken. Boken är precis lika bra som sina föregångare och får 4/5p, detta är en av dem bästa serier jag har läst.Titel: Artemis Fowl, Tidsparadoxen (del 6)
Författare: Eoin Colfer
Genre: Fantasy/ brottslighet
Sidor: 351
Handling: Det unga geniet Artemis Fowl har bestämt sig för att lägga sin brottsliga bana åt sidan. Trots sitt beslut kommer Artemis att stjäla en medicin åt sin dödssjuka mamma. han kommer att stjäla denna medicin från Artemis Fowl. han kommer att resa tillbaks i tiden för att stjäla medicinen från sig själv, sitt yngre jag. Läs om när två genier ställs mot varandra i denna bok, kommer Artemis att lyckas? Och isåfall vilken av dem?

"Tidsparadoxen" är ännu en fantastisk bok av Eoin Colfer. En spännande kamp mellan gott (njae) och ont.
"Tidsparadoxen" får 5/5p.
 


Titel: Artemis Fowl, Akten
Författare: Eoin Colfer
Genre: fantasy/ Brottsligthet
Sidor: 191
Handling: Akten innehåller flera olika berättelser som bl.a "PYSS" och "Den sjunde dvärgen". Här finns också en kodnyckel och diagram över Foalys genialiska uppfinningar. Här finns också hemlig information om Artemis liv och skolgång, bl.a hans betyg, detta är ett måste för alla som gillar den genialiska Artemis.

"Akten" är väldigt bra och min personliga favorit var den delen om Artemis betyg. Men fick veta väldigt nytt om Artemis och det gör att "Akten" får 3/5p.   


Recension: Landet innanför

Titel: Mahogny ögat (Landet innanför, del 2)
Författare: Maud Mangold
Genre: Fantasy
Sidor:210
Handling: Landet innanför är hotat. Oliver upptäcker denna fruktansvärda nyhet när han återvänder till landet innanför. Där troll, häxor, tomtar och fridfulla människor lever i harmoni med varandra. Men kommer det att få fortsätta så? Männskliga och trollungdomar följer en rysligtt magisk härskare soim sakta tar över mer och mer. Ungdomarna tillber sin härskare som har onda avsikter. Går detta att stoppa? Oliver försöker att förhindra detta och till hjälp har han sina vänner, både männskliga och omänskliga så som den nyfikna trollflickan Ruska.

"Mahognyögat" är otroligt bra, den innehålller magi, fartfyllda äventyr och mycket mer. Men jag tycker inte att den är tillräckligt bra för fullpot så därför får "Mahognyögat" 3/5 poäng.Titel: Kopparnyckeln (Landet innanför, del 3)
Författare: Maud Mangold
Genre: Fantasy
Sidor: 213
Handling: Fanny och Oliver ska denna gång hjälpa trollet Ruskas lillasyster, Mini-Tott, som har ont i magen. Mini-Tott ska smugglas ut i den vanlig världen för att opereras. Men allt går inte som planerat och det dyker upp problem där en häxa är inblandad i.

"Kopparnycklen är den spännande fortsättningen i "landet inannför" serien. En helt otroligt spänannande bok som är en mix mellan magiska varelser och den "normala" världen, "Kopparnyckeln" får 3/5p.Titel: Kristallballongen (Landet innanför, del 4)
Författare: Maud mangold
Genre: Fantasy
Sidor: 211
Handling: denna gång kretsar allt kring Olivers lillebror Joel. För honom börjar äventyret genom en felkörd luftballong, i den sitter Matilda och hennes morbror. Matilda och Joel blir kompisar och tillsammans hamnar de hos en trollfamilj. de blir lurade och matilda blir bergatagen, nu är det bara Joel och morbrodern bergström som kan rädda henne genom att stoppa vattnet. den gamla trollgumman lovar att släppa Matilda fri om dem stoppar översvämningarna. för att lyckas med det måste Joel och Bergström kämpa mot dem listiga,stora men också dumma och klumpiga jättarna.

"Kristallballongen" är ett magiskt äventyr för alla åldrar. Full av troll och magiska varelser av alla dess slag. Men dens föregångare har varit bättre och Olivers äventyr har varit med spänande än joels och "Kristallballongen" får därför 2/5p.Titel: Fågelhjärtat (Landet innanför, del 5)
Författare: Maud Mangold
Genre: Fantasy
Sidor: 173
Handling: Landet innanför är en fantastisk plats full av magi och väsen som vi bara ser i drömmar. Men det kan också vara farligt. När barnen Joel och Matilda följer med sina bästa vänner trolltvillingarna Krus och Dulla börjar äventyret. De letar efter en enorm skatt som vaktas av en lindorm. Jakten efter skatten började med ett fågelhjärta. Men hur ska det sluta?

"Fågelhjärtat" är som en dröm. En sådan vacker dröm full av magi och glada och lyckliga stunder. Därför får "Fågelhjärtat" 3/5p.RSS 2.0