Recension: Magikerns hus
Titel: Dörren i trädet (Magikerns hus, del 2)
Författare: William Corlett
Genre: Fantasy
Sidor: 284
Handling: Syskonen William, Mary och Alices äventyr i gyllene huset fortsätter. E uppgift försöks att lösa och grävlingar måste räddas från djurplågare. Syskonen har fullt upp och har till sin hjälp  den tidsresande magikern/alkemisten Stephen Tyler, men det var också han som satte igång det hela....

"Dörren i trädet" är en superbra bok om en magisk kamp mot ondskan och får fullpott, 5/5pTitel: Tunneln bakom vattenfallet (Magikerns hus, del 3)
Författare: William Corlett
Genre: Fantasy
Sidor: 310
Handling: Syskonen fortsätter trotsa det övernaturliga när ett nöjesfält planeras att byggas i den gyllene dalen läs om hur dem möter ondskan och den hemske Matthew Morden.

Den 3:e delen i serien "Magikerns hus" är så fantastiskt spännande att den får 3/5pTitel: den gyllende pendeln (Magikerns hus, del 4/sista delen
Författare: William Corlett               
Genre: Fantasy/spänning
Sidor: 329
Handling: William och hans systrar Alice och Mary är åter i det gyllene huset. Allt är uppochner. Deras vän, trollkarlen Stephen Tylor, Närmar sig sin död tar hans genomruttne assistent matthew Morden över. Han vill ha makt och pengar. Han samlar ihop skator, kråkor, starar och andra djur som är beraedda att slåss för honom. sammtidigt som syskonen också har en "armé" bestående av djur som vill bekämpa matthew och besegra ondskan så att den gyllene dalen återigen blir en fridfull plats fri från ondska. Deras vänner huden Pricken, räven Cinnabar och ugglan Jasper står til deras förfogande coh det kan gå hur som helst.

Den här boken är suveränt bra!! En riktigt bra fantasy bok som tipsas tilld em som har tröttnat på Harry Potter.
Får poängen 4 av 5p.

Recension: Ett hål om dagen


Titel: Ett hål om dagen
Författare: Louis Sachar
Genre: Spänning
Sidor: 205
Handling: En dag får Stanley oturligt nog en sko i huvudet och blir anklagad för stöld. Allt det där beror på hans satans förbaskade gristjuvusling till farfars farfar. Det är på grund av honom han är på det där arbetslägret nu. Han tvingas gräva hål i en uttorkad sjö mitt ute i öknen. Där ute råkar Stanley ut för en del trubbel och han ligger illa till när han är ensam ute i öknen med Zero utan mat och vatten. Dem kämpar med kommer det räcka för att överleva??

"Ett hål om dagen" är en superbra bok. Den skriver både om Stanley och hans lite komiska satans förbaskade gristjuvusling till farfars far. Därfor får boken 3/5p

Recension: Väktaren


Titel: Väktarens lärling (del 1)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 307
Handling: Tom är sjunde sonen till en sjund sonen och blir därför antagen som lärling till väktaren. Han ska kämpa mot dem mörka krafterna som finns överallt. Tom tycker väktar livet verkar tråkigt, jobbigt, svårt och ensamt. Men han inser hur farligt livet som väktera egentligen är först när han luras att befria den hemskaste av dem alla: häxan Mor Malkin.

Väktarens lärling är en superbra bok om fruktansvärd onda krafter som härjar och vänner som förråder. Alla platser i boken känns så verkliga när Joseph Dalany beskriver dme ruskigt bra. Därför får "Väktarens lärling" 4/5pTitel: Väktarens förbannelse (del 2)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 396
Handling: Tom Ward är väktarens lärling och han får tillsammans med sin mästare ett nytt uppdrag mot dem mörka makterna att slutföra. Det hela börjar med att väkterens bror, som är präst, blir dödad av en hemsk boggart och väktaren och Tom åker för att närvara vid hans begravning. I den staden bor en mycket ondskefull man som kallas Inkvisitorn. Han bränner alla han tror är häxor och trollkarlar i ett bål. Men den hemska Inkvisitorn är inte den värsta. Det finns en väldigt hemsk, ond varelse som håller till under marken och kontrollerar folks sinnen. Den kallas " förgöraren"....

Den hemskt spännande fortsättningen om Tom wardär en sådan fantastisk spännande fantasybok om onda andar, boggartar och häxor att den får hela 5 av 5 poäng.Titel: Väktarens hemlighet (del 3)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 415
Handling: När den grymt kalla vintern närmar sig så flyttar väktaren och hans lärling Tom till väktarens vinterhus.
Tom tror att huset är en hemsk plats. Full med otäcka ting från golv till tak. Han har nästan rätt. Det är fullt med hemska saker i källaren och runt om i hela trakten. Han får reda på ruskiga hemligheter om väktaren han inte visste att han ville veta. Dem får problem med en hemsk boggart som redan dödat en man. Boggarten kallas en väggknackare. Men den utvecklas snabbt till en stenkastare och hotar att ödelägg ett stort område med sina kastade stenar. Men boggarten är inte det hemskaste problemet. Morgan ären av väktarens före detta lärlingar och han hotar tillkalla en ond demon som kan göra så att våren aldrig återvänder. Det försöker Tom förhindra.
Läs boken och se om han lyckas.

"Väktarens lärling" är suveränt ruskig, bra bok. Man dras in i handlingen och det är väldigt svårt att sluta när det händer något spännande i boken. Och det gör det nästan hela tiden!!!
Boken har allt från harmlösa gastar till fruktansvärda demoner. Man får följa Tom genom hans fruktansvärt spännande kamp mot den ondska som härjar i värden. Det är därför boken får 4/5pTitel: Väktarens strid (del 4)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 455
Handling: Väktaren och hans lärling får ett nytt spännande och hemskt uppdrag. I staden Pendle bli häxorna allt aktivare. Dem börjar sammarbeta tillsammans för att mana fram den ondaste av dem alla: Djävulen. Väktaren och Tom gör allt dem kan i sin kamp mot mörkret men Tom har fler än ett probelm. Hans storebror Jack, hans fru Ellie och deras dotter är kidnappade av en av häxklanerna. Om Tom inte hjälper häxorna att öppna de tre mystiska koffertar som häxorna har tagit från honom, så hotar dem att döda Jack och hans familj. Häxorna har till sin hjälp en fruktansvärd, liten varelse med tre tår kallad Tibb.

Toms spännande kamp mot ondskan är en facinerande, spännande och en otroligt bra
 fantasyberättelse som får 4/5pTitel: Väktarens misstag (del 5)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 430
Handling: Bill Akwright är väktarens gamle lärling och hos honom blir Tom placerad när det blir för farligt att bo hos väktaren. Men Tom upptäcker att det finns fler faror hos Bill. Djävulen är efter Tom och han har skickat sin dotter, vattenhäxan Morwena, för att döda honom. Det går så långt att Tom får hjälp av häxornas bödel , Grimalkin, för att kämpa mot vattenhäxorna.

Toms liv mot ondskan tar aldirg slut. Boken är full med spännande vändningar och överraskningar. "Väktarens misstag" får hela 5p.Titel: Väktarens offer (del 6)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 348
Handling: Tom är en mörkrets fiende och han behövs nu av sin mamma, i grekland. det här kan bli hans svåraste uppdrag hittils, om han acceptarar det. han har sina trogna vänner till hjälp men kommer dem gå segrande ur mötet mot ondskan?

"Väktarens offer " är dne bästa boken hittils i serien med sin fartfyllda , spännande och ruskiga handling har man aldrig tråkigt som läsare. "Väktarens offer" är defentivt en femma. 

Recension: Drakmånad


Fakta: Drakmånd är uppföljaren av sammurajsommar
Titel: Drakmånad
Författare: Åke Edwardson
Genre: Spänning
Sidor: 350
Handling: Efter sista sommaren på kollot är Samurajerna Kerstin och Kenny äntligen tillbaka i stan. Dem har bestämt sig för att det inte finns särskilt många stora att lita på.
Men när Kennys mamma en hemsk dag hamnar på "dårhus" och Kerstins mamma super sig fulla bestämmer dem sig. Dem rymmer. Under deras flykt får kerstin och Kenny nya erfarenheter. Dem upptäcker att det finns fler stora än dem trodde som man kan lite på. Som Krister som säljer uppslagsböcker. Han låter dem sova i hans bil och skjutsar dem en bit på deras resa. Men dem flesta stor går inte att lita på. Me efter flera dagars resa börjar dem att fundera på om det var så bra att sticka från början...

Drakmånad är en fantastisk bra bok om vänskap, kärlek och sammurajer. Åke Edwardson skriver på bra och man lever sig verkligen in i boken. Man tänker inte på att det finns många som Kenny och Kerstin. Jag tycker det är bra att Åke Edwardson Tar upp det och därför får boken 4/5 möjliga.

Recension: Före och efter Bella


Titel: Före och efter Bella
Författare: Maja Hjertzell
Genre: Spänning/ romantik
Sidor: 154
Handling:  Bella är den typen av tjej som alltid säger vad hon tycker och om hon väl bestämmer sig för något slutför hon det. En dag börjar det en ny tjej i Filips klass. Det är Bella. Filip och Bella går i nian och blir kompisar. Men Filip får problem min sin flickvän och är nära att förlora sin vän Bella. När Bella en dag bestämmer sig för att hälla bensin på sig själv och tända på för att protestera mot utseendefixering försöker Filip stoppa henne. Du får se om han lyckas i " före och efter Bella".....

"Före och efter Bella" är så bra och spännande att den får 4 av 5 poäng.

Recension: Mörka strömmar


Titel: Mörka strömmar
Författare: Eve Bunting
Genre: Spänning
Sidor: 123
Handling: Två ungdomar har dött och den trettonårige pojken Brodie ligger bakom olyckshändelsen. Det vet bara Brodie och hans kusin Alex om..... trodde dem. En dag kommer ett brev till brodie där det står med tydliga bokstäver BERÄTTA. Polisen letar efter kropparna och Alex uppfodrar Brodie att ljuga. Läs hur det går för Brodie i "mörka strömmar".

Mörka strömmar är en väldigt bra och spännande bok och får därför 4 av 5 möjliga.

Recension: Getternas ö


Titel: Getternas ö
Författare: Brock Cole
Genre: Spänning
Sidor: 172
Handling: Laura och Howie blir lämnade på ön utan kläder av dem andra barnen på lägret. Det elaka skämtet slår slint och när ledarna kommer till ön för att hämta dem är dem inte kvar. Dem har lyckats ta sig ifrån ön utan pengar, kläder eller mat så ger dem sig iväg och dem har beslutat sig för att aldrig återvända tillbaks till lägret. Laura och Howie lyckas bryta sig in i en stuga, stjäla kläder och mycket, mycket mer.

Getternas ö får 3/5p för det är en väldigt bra bok om vänskap, äventyr och elaka skämt.

Recension: Pojken som kallades Det


Titel: Pojken som kallades Det
Författare: Dave Pelzer
Genre: Självbiografi ( detta har hänt på riktigt)
Sidor: 132
Handling: Dave Pelzer levde i en så kallad vanlig familj. Men en dag så förändrades allt. Han blir hela tiden slagen av sin mamma som Dave innan tyckt vart den bästa av alla mammor. Han blir tvingad att ligga flera timmar i sträck i iskallt vatten. Han får svälta hemma och när han snor mat i skolan tvingas han spy up. Han blir tvingad att städa badrummet sammtidigt som hans mamma har gjort det till en "gaskammare". Hans liv blir fruktansvärt. Han har blivit slagen från fyra års ålder till när han blev tolv av sin psykiskt sjuka mamma. Han blev sämre behandlad än ett djur som nån har trötnat på och Dave hoppades då att han skulle få dö.. Men idag är Dave vuxen och han har klarat sig igenom detta väldigt bra.

"Pojken som kallades Det" får 3/5p. Det är en väldigt tragisk historia. Jag rekommenderar denna bok för den är väldigt bra och för att den visar att alla barn har det inte så bra hemma som man kan tro....


RSS 2.0