Recension: Väktaren


Titel: Väktarens lärling (del 1)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 307
Handling: Tom är sjunde sonen till en sjund sonen och blir därför antagen som lärling till väktaren. Han ska kämpa mot dem mörka krafterna som finns överallt. Tom tycker väktar livet verkar tråkigt, jobbigt, svårt och ensamt. Men han inser hur farligt livet som väktera egentligen är först när han luras att befria den hemskaste av dem alla: häxan Mor Malkin.

Väktarens lärling är en superbra bok om fruktansvärd onda krafter som härjar och vänner som förråder. Alla platser i boken känns så verkliga när Joseph Dalany beskriver dme ruskigt bra. Därför får "Väktarens lärling" 4/5pTitel: Väktarens förbannelse (del 2)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 396
Handling: Tom Ward är väktarens lärling och han får tillsammans med sin mästare ett nytt uppdrag mot dem mörka makterna att slutföra. Det hela börjar med att väkterens bror, som är präst, blir dödad av en hemsk boggart och väktaren och Tom åker för att närvara vid hans begravning. I den staden bor en mycket ondskefull man som kallas Inkvisitorn. Han bränner alla han tror är häxor och trollkarlar i ett bål. Men den hemska Inkvisitorn är inte den värsta. Det finns en väldigt hemsk, ond varelse som håller till under marken och kontrollerar folks sinnen. Den kallas " förgöraren"....

Den hemskt spännande fortsättningen om Tom wardär en sådan fantastisk spännande fantasybok om onda andar, boggartar och häxor att den får hela 5 av 5 poäng.Titel: Väktarens hemlighet (del 3)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 415
Handling: När den grymt kalla vintern närmar sig så flyttar väktaren och hans lärling Tom till väktarens vinterhus.
Tom tror att huset är en hemsk plats. Full med otäcka ting från golv till tak. Han har nästan rätt. Det är fullt med hemska saker i källaren och runt om i hela trakten. Han får reda på ruskiga hemligheter om väktaren han inte visste att han ville veta. Dem får problem med en hemsk boggart som redan dödat en man. Boggarten kallas en väggknackare. Men den utvecklas snabbt till en stenkastare och hotar att ödelägg ett stort område med sina kastade stenar. Men boggarten är inte det hemskaste problemet. Morgan ären av väktarens före detta lärlingar och han hotar tillkalla en ond demon som kan göra så att våren aldrig återvänder. Det försöker Tom förhindra.
Läs boken och se om han lyckas.

"Väktarens lärling" är suveränt ruskig, bra bok. Man dras in i handlingen och det är väldigt svårt att sluta när det händer något spännande i boken. Och det gör det nästan hela tiden!!!
Boken har allt från harmlösa gastar till fruktansvärda demoner. Man får följa Tom genom hans fruktansvärt spännande kamp mot den ondska som härjar i värden. Det är därför boken får 4/5pTitel: Väktarens strid (del 4)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 455
Handling: Väktaren och hans lärling får ett nytt spännande och hemskt uppdrag. I staden Pendle bli häxorna allt aktivare. Dem börjar sammarbeta tillsammans för att mana fram den ondaste av dem alla: Djävulen. Väktaren och Tom gör allt dem kan i sin kamp mot mörkret men Tom har fler än ett probelm. Hans storebror Jack, hans fru Ellie och deras dotter är kidnappade av en av häxklanerna. Om Tom inte hjälper häxorna att öppna de tre mystiska koffertar som häxorna har tagit från honom, så hotar dem att döda Jack och hans familj. Häxorna har till sin hjälp en fruktansvärd, liten varelse med tre tår kallad Tibb.

Toms spännande kamp mot ondskan är en facinerande, spännande och en otroligt bra
 fantasyberättelse som får 4/5pTitel: Väktarens misstag (del 5)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 430
Handling: Bill Akwright är väktarens gamle lärling och hos honom blir Tom placerad när det blir för farligt att bo hos väktaren. Men Tom upptäcker att det finns fler faror hos Bill. Djävulen är efter Tom och han har skickat sin dotter, vattenhäxan Morwena, för att döda honom. Det går så långt att Tom får hjälp av häxornas bödel , Grimalkin, för att kämpa mot vattenhäxorna.

Toms liv mot ondskan tar aldirg slut. Boken är full med spännande vändningar och överraskningar. "Väktarens misstag" får hela 5p.Titel: Väktarens offer (del 6)
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Sidor: 348
Handling: Tom är en mörkrets fiende och han behövs nu av sin mamma, i grekland. det här kan bli hans svåraste uppdrag hittils, om han acceptarar det. han har sina trogna vänner till hjälp men kommer dem gå segrande ur mötet mot ondskan?

"Väktarens offer " är dne bästa boken hittils i serien med sin fartfyllda , spännande och ruskiga handling har man aldrig tråkigt som läsare. "Väktarens offer" är defentivt en femma. 

Kommentarer
Postat av: Anonym123

Kommer det en del 7 tror ni?

De MÅSTE komma ut! Dessa böcker är så bra!!!!!

Tack för ditt arbete med recensionen.

2010-08-16 @ 13:59:46
Postat av: DJ

Jag är glad över att du uppskattade recensionen:) Och dem här böckerna är verkligen bra! Jag kollade förresten runrt lite på nätet och det verkar som om det ska bli en sjunde...

2010-08-25 @ 16:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0