Ingen återvändo


Titel: Ingen återvändo
Författare: Douglas Foley
Genre: Spänning
Sidor: 223
Handling: Ett gäng ungdomar ska ut på kanothajk med skolan. När dem väl strå vid vattnet får dem reda på att lärarna som skulle följa med är sjuka och då bestämmer dem sig för att paddla på egen hand och det blir en katastrof. Hemska saker händer då alkohol och droger är inblandat.

"Ingen återvändo" är en väldigt spännande bok som man sugs in i direkt och med lite fantasi kan man nästan höra vattnet som rullar in över stranden. Douglas Foley skriver väldigt verkligt och bra och därför får "Ingen återvändo" 4/5p.

14 år till salu


Titel: 14 år till salu
Författare: Caroline Engvall
Genre: Självbiografi (Detta är en verklig historia men den är ej skriven av personen den handlar om)
Sidor: 263
Handling: Tessan är 14 år, lever ett normalt och bra liv men en fruktansvärd sak förändrar Tessans liv helt och hållet. En kväll efter att ha varit vid stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille... och hon tar på sig skulden för händelsen. Hon kryper in i sitt skal och kan inte nås av sina föräldrar som ser att något är fel. När en vän förslår att dem ska sälja sex för att tjäna snabba pengar säger Tessan ja och helvetet bryter då ut. När Tessan flyttar 80 mil bort från männen som köper sex får dem reda på var hon bor och förföljer henne.

"14 år till salu"är en väldigt hemsk historia och ibland vill man bara slänga iväg boken men man fastnar och hoppas att Tessans liv tll slut ska bli bra igen. "14 år till salu" får 3/5p.

Just nu

Har insett att jag läser snabbare än vad jag recenserar och har flera utlästa böcker som ännu inte kommit upp på bloggen. Nu har jag iaf börjat med en ny bok som heter "Medan mamma sover" av Ingrid Olsson.


Förutom "Medan mamma sover" har Ingrid Olsson skrivit flera andra böcker: "Stenhjärta", "Betong fjäril betong", "Långt ifrån cool", "Ett litet hål i mörkret", "Känslan av att hoppa"
Om ni läst någon av dem böckerna så skriv gärna en kommentar om vilken bok ni läste och vad ni tyckte om boken.

Just nu

Just nu håller jag på och läser Douglas Foleys debutbok, "Ingen återvändo" och den verkar väldigt bra.
Douglas Foley har också skrivit "Shoo bre", "Habib- meningen med livet", "Habib- friheten minus fyra", "Habib- Paris tur och retur", "Habib- på farligt vatten", "Habib- tre gånger guld", "Habib- änglar här och där och "Shoo len"

Senare idag eller imorgon kommer jag att lägga ut en recension på  "14 år till salu", en väldigt hemska, sann historia.

Och himlens vida vävTitel: Och himlens vida väv (Sagan om klanen Otori, bok 5, prequel*)
Författare: Lian Hearn (pseudonym)
Genre: Spänning
Sidor: 585
Handling: Otori Shigeru är tronens arvinge men allt förändrats genom ett slag, slaget vid Yaegahara. Det finns många som vill se
honom död, mest av allt krigsherren Iida. Shigeru drar sig undan och lever ett liv som bonde, men det är bara en täckmantel för att
kunna planera sin hämnd mot sin förrädare till farbröder och åter ta makten över dem tre rikerna. Shigeru blir blint förälskad i en
kvinna vid namn Akane och det Shigerus fiender har planer att försöka komma åt Shigeru genom Akane, hans kärlek.

"Och himlens vida väv" är en väldigt sorglig, underbar bok som bl.a. handlar om krigets konsekvenser och baksidan av det hela.
Boken rekommenderas till alla som är villiga att läsa mer än 500 sidor. "Och himlens vida väv får 4/5p.

(*prequel- den sista delen men den är också den första, innan allt började)

http://djbok.blogg.se/2009/december/recension-over-naktergalens-golv.html#comment


Recension: Sagan om ringen


Titel: Sagan om ringen
Författare: J.R.R. Tolkien
Genre: Fantasy
Sidor: 481
Handling: Frodo är en hob, ett småväxt folk. Han har hela sitt liv levt i Fylke där fred och glädje råder. En enda liten sak förändrar allt, för alla. En ondskans ring måste förstöras och det blir Frodos uppdrag att föra den till domedagsberget och kasta den i den varma lavan som är det enda som kan förgöra rinegn. Ondskans alla tjänare vill åt ringen och Frodo och hans följer befinner sig hela tiden i fara och måste använda sina förenade krafter för att lyckas undvika skräckens och fruktans hemska klor.

En spännande och väldigt bra bok men är nog bäst att man läser "Sagan om ringen" om man är lite äldre då denna bok innehåller en del svåra och gammeldags ord, eftersom den är skriven ca 1950 (rätta mig om jag har fel). "Sagan om ringen" får 4/4p då den är välskriven och gjord med fantasi.

RSS 2.0