Aeronauten


Titel: Aeronauten
Författare: Eoin Colfer
Genre: Spänning
Sidor: 399
Handling: Conor Broekharts öde är att uppfinna en flygande maskin och flyga. Han föddes i luften i en tid för uppfinningar och ideér. Men ett fruktansvärt svek förändrar allt, kungen blir mördad och han blir falskt anklagad för mordet.  Man låter hans familj tro att han är död medans han placeras på ett fruktansvärt hemskt fängelse på little Saltee. Han måste tillbrina hela sitt liv i dem hemska diamantgruvorna om han inte lyckas fly... och det enda sättet att fly därifrån är genom att flyga. Genom års av planering och insamling av delar har Conor det som behövs för att rymma. Men kommer planet att hålla och hur ska han kunna smita oupptäckt ur cellen? Det kommer bli det svåraste Coner någonsin kommer att göra... och det är det hans loch hans familjs liv hänger på.

"Aeronauten" av Eoin Colfer är en spänningsfylld bok från början tillslut med en gnutta romantik. En fantastiskt skriven bok av Eoin som är värd att läsas om och om igen, en bok man aldrig tröttnar på. Man fastnar i bokens handling och lever i samklang med personerna i boken.

Om du vill läsa recensioner på böckerna om Artemis Fowl av Eoin Colfer, klicka här:
http://djbok.blogg.se/2009/october/recension-artemis-fowl.html#comment

Sökandet


Titel: Sökandet
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 474
Handligen: Septimus Heap- övermagikerns lärling är illa ute. DomDaniels f.d. lärling och Simon Heaps nuvarande, Merrin, förösker förmörka Septimus. Samtidigt som ett uråldrigt spöke vill skicka ut Septimus på sökandet. Marcia Overstrand, som är övermagiker, vägrar släppa ut Septimus på sökandet då inte lärling återvänt från det. Septimus har andra planer, han har bestämt sig för att leta rätt på Snorri och sin bror Nicho som har försvunnit i tiden. Så det är en stor kittel full med soppa på problem.

"Sökandet" är en magisk bok som nästan får dig att lyfta från golvet med den lilla pil som är flygbesvärjelsen. Du dras in i en magisk värld där allt kan hända och kärlek uppstår. Boken är full me däventyr och är välskriven och känns så äkta. Man kan tro att personerna ur boken plötsligt ska uppenbaras. "Sökandet" får fullpott, 5/5p.


http://djbok.blogg.se/2009/june/recension-skuggan.html#comment


New world


Titel: New world
Författare: Gillian Cross
Genre: Spänning
Sidor: 194
Handling: Dem två fjortonåringarna Miriam och Stuart blir utvalda att testa ett dataspel som känns verkligt (Virtual reality). Dem blir skrämda från vettet och det känns hela tiden som om någon har ett finger med i spelet. någon som förändrar spelets gång och det är inte spelets skapare. Det är någon som vet om dem bådas djupaste hemligheter och drömmar, någon som vet saker om deras liv, någon som spionerat.

"New world" är en spännande och gripande bok som man rycks in i. Du undrar hela tiden vad som kommer hända i nästa spelomgång boken känns verklig.. så levande och magisk. "New world" är en fantastisk bok som rekommenderas till alla och som får 4/5p.

Drive by-Uppgörelsen


Titel: Drive by-Uppgörelsen
Författare: Lynne Ewing
Genre: Spänning
Sidor: 91
Handling: Titos bror Jimmy blir nedskjuten och sägs ha varit langare till ett gäng. Nu kräver gänget att Tito ska avsluta sin brors affärer. hans bästa kompis Gus ger honom en pistol, går han att lita på? Titos liv förändras till det sämre och hans lillasyster Mina försvinner plötsligt

"Drive by-Uppgörelsen" är en spännande bok som till största del handlar om gäng, död och pengar. Boken får
3/5p.

Den där Jenny


Titel: Den där Jenny
Författare: Eva Wikander
Genre: Spänning
Sidor: 90
Handling: När Jenny börjar en ny klass i sexan blir hon snabbt stämplad som "hora" med sitt hårt sminkade ansikte och färgade hår. Hon röker, lyssnar på musik på lektionerna och ignorerar frökens tillsägelser. Några tjejer gör allt för att förödmjuka henne. Jenny döljer att hon inombords blir sårad av deras ord, sårad av deras handlingar. Hon hatar dem djupt, varför måste dem ge sig på henne?. Varför bryr hon sig ens, dem är ingenting...

"Den där Jenny" skildrar Jennys liv... och tjejerna som trakasserar henne. "Den där Jenny" är en ganska bra bok och förklarar att dem som är annorlunda ofta blir mobbade. "Den där Jenny" får 2/5p.

Medan mamma sover


Titel: Medan mamma sover
Författare: Ingrid Olsson
Genre: Spänning
Sidor: 231
Handling: Ida har en mörk hemlighet. Hemligheten handlar om hennes mamma, hon dricker. På dagarna är hon en "noarmal" mamma men på kvällarna dricker hon flaskor med vin och går sedan och lägger sig. När Ida blir kär i Nore undrar hon om det kommer funka. Vill hona vslöja hemligheten för honom, den blir väl svår och hålla om dem blir tillsammans. Det är därför hon tvekar. Hon försöker undvika Nore trots att hon är kär i honom.

"Medan mamma sover" är en väldigt medryckande och lite sorglig bok om hur det är att vara barn till en förälder som dricker. "Medan mamma sover" får 2/5p.

I taket lyser stjärnorna


Titel: I taket lyser stjärnorna
Författare: Johanna Thydell
Genre: Spänning
Sidor: 222
Handling: Jenna, 13 år, är en tjej som går i sjuan och oroar sig för andra saker än sitt utseende och killar som andra tjejer i henner ålder. För hemma hos Jenna bor en älskad, cancersjuk mamma som Jenna oroar sig för och under en stjärna i taket i hennes rum finns en dikt. En dikt med ett löfte: Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

"I taket lyser stjärnorna" är en väldigt sorglig bok och man hoppas hela tiden att allt ska bli bra för Jenna och hennes mamma. Men om allt hade varit bra och perfekt, hade det då blivit en sådan fantastisk bok? "I Taket lyser stjärnorna" får 4/5p.

Bokrean

Har passat på och köpt lite böcker under bokrean. Böckerna som är nyinköpta är "Amuletten från Samarkand", "Golems öga" och "Magikerns port" som är skrivna av Jonathan Stroud och ingår i Bartimaeustrilogin. Jag har också köpt "Skämmerskans dotter", "Skämmartecknet" och "Skämmarkriget". Dem tre böckerna är Skämmerskeserien skrivna av Lene Kaaberbøl.

RSS 2.0