Flickan som lekte med elden


Titel: Flickan som elkte med elden (del 2)
Författare: Stieg Larsson
Genre: Spänning/ skräck
Sidor: 631
Handling: Plötsligt är Lisbeth Salander efterlyst… misstänkt för mord. Morden på Dag Svensson, som skrev på en artikel om sexhandel för just millenium. Där Mikael Blomkvist jobbar och som Lisbeth arbetat med. Dags sambo Mia Bergman mördas också. Polisen, och Mikael själv, söker efter Lisbeth för att få fram sanningen om mordet. Men det är inte så enkelt, det sträcker sig bakåt. Men Lisbeth har en roll i det hela…

Karl Stig-Erland Larsson
är född den 15 augusti 1954. Han har skrivit bl.a.:
Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.

”Flickan som lekte med elden”
är den spännande fortsättningen om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander. En blodig och spännande bok som är lika bra som den förra. Hela tiden händer det något, något som får en att inte tappa intresset att läsa. Jag ger ”Flickan som lekte med elden” 4/5p.

 

 


Män som hatar kvinnor


Titel: Män som hatar kvinnor
Författare: Stieg Larsson
Genre: Spänning/ Skräck
Sidor: 566
Handling: Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander har två helt olika personligheter och sätt att se på saker. Men dem kommer ändå i kontakt med varandra och tillbringar tid med varandra då Mikaels jobb att skriva en släktkrönika utvecklas i en mordgåta, eller? Var det ett mord som skedde för så många år sedan? Harriet Vanger försvinner 1966 och ingen kom på vad som skedde med henne. Men nu när Mikael ska skriva om hennes släkt börjar han även fundera över detta. Desto djupare dem gräver, desto mer fruktansvärd visar sig historien vara.

 Karl Stig-Erland Larsson är född den 15 augusti 1954. Han har skrivit bl.a. :
Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.

”Män som hatar kvinnor” är den första delen om Mikael Blomkvist och är en väldigt spännande bok som även är hemsk på sina ställen.  Helt enkelt en väldigt bra och läsvärd bok och av mig får den en stark fyra. 4/5p.

 

 


Boktjuven


Titel: Boktjuven
Författare: Markus Zusak
Genre: Spänning
Sidor: 585
Handling: Liesel är en boktjuv. Hon tycker om att läsa, men det är svårt att få tag på böcker då nazisterna bränner alla på bål i Tyskland 1939. Hon hjälper andra med sitt läsande, hon inbringar ro i dem som nervöst sitter och väntar i skyddsrummet och hoppas att någon av bomberna inte ska slå ner just där. Liesel är bara nio år och bor hos en fosterfamilj. Nazisterna är efter judarna och Liesels ”familj” har en judisk man gömd i källaren.
Döden har fullt upp.

Markus Zusak är född den 1 januari 1975. Han har skrivit: “The Underdog” , "Fighting Ruben Wolfe" , "The Messenger""When Dogs Cry" , "The Book Thief" , "Bridge of Clay" .

“Boktjuven” Är en både spännande och sorgsen historia om Liesels liv som boktjuv. Den är fylld med död och utspelar sig i Tyskland 1939. Det är döden som berättar historien, han blev intresserad av boktjuven… Han följde hennes liv, vilket du nu också får en chans att göra. ”Boktjuven är en fantastisk bok och jag ger den en femma. 5/5p.

 


Sveket


Titel: Sveket (Del 2 i serien House of night)
Författare: P.C. Cast och Kristin Cast.
Genre: Fantasy (Spänning)
Sidor: 361
Handling: Zoey passar till sin lättnad nu in i nattens hus. Hon har sina vänner och allt flyter på, trots att hon har problem med pojkvänner. Men plötsligt börjar polis komma till nattens hus, för att fler ungdomar försvinner och hittas tömda på blod och det verkar som om vampyrer utförd morden…

Phyllis Cast (P.C. Cast) Har skrivit fler böcker:
Goddess Summoning:
Goddess of the Sea, 2003
Goddess of Spring, 2004
Goddess of Light, 2005
Goddess of the Rose, 2006
Goddess of Love, 2008
Warrior Rising, 2008
Goddess of Camelot, 2010

Partholon:
Divine by Mistake, 2006
Divine by Choice, 2006
Divine by Blood, 2007
Elphame's Choice, 2004
Brighid's Quest, 2005

House of Night:
Marked, 2007
Betrayed, 2007
Chosen, 2008
Untamed, 2008
Hunted, 2009
Tempted, 2009

“Sveket” Är till och med bättre än den tidigare boken i serien. Den är fylld av spänning, kärlek, vampyrer och död… En bok som verkligen är värd att läsas. Jag längtar efter att få läsa näste del för att få se vad som händer, hur det kommer att gå bland vampyrerna. Jag ger sveket en femma. 5/5p.

 


Vampyrens märke


Titel: Vampyrernas märke (Del 1 i serien, House of night)
Författare: P.C. Cast och Kristin Cast.
Genre: Fantasy (Spänning)
Sidor: 343
Handling: Visst har Zoey hört talas om och sett folk som plötsligt blivit vampyrer, men hon anade inte att hon själv skulle förvandlas.

Till en början verkar det lite som en förkylning när hon börjar hosta. Sedan är det en kille vid hennes skåp i skolan som sätter en månskära i pannan på henne, som är tecknet på en vampyr.
Allting förändras för henne, hon måste lämna sin familj och sina kompisar för att flyttas till en skola för vampyrer. Hon lyckas ganska snabbt få nya vänner men det pågår mystiska saker på skolan… på Nattens hus.

 Phyllis Cast (P.C. Cast) Har skrivit fler böcker:

Goddess Summoning:
Goddess of the Sea, 2003
Goddess of Spring, 2004
Goddess of Light, 2005
Goddess of the Rose, 2006
Goddess of Love, 2008
Warrior Rising, 2008
Goddess of Camelot, 2010

Partholon:
Divine by Mistake, 2006
Divine by Choice, 2006
Divine by Blood, 2007
Elphame's Choice, 2004
Brighid's Quest, 2005

House of Night:
Marked, 2007
Betrayed, 2007
Chosen, 2008
Untamed, 2008
Hunted, 2009
Tempted, 2009

“Vampyrernas märke” Är en väldigt, väldigt spännande och bra bok som är väl värd att läsa. (Kanske borde tilläggas att jag istortsett gillar allt med vampyrer)

Men får aldrig tråkigt som läsare och hela tiden är det ett stort äventyr. Jag ger ”Vampyrernas märke en stark fyra. 4/5p.

 


Svarta vingar


Titel: Svarta vingar
Författare: David Almond
Genre: Spänning
Sidor:
Handling: När saker väl händer, verkar allt hända på en gång…
Den mystiska kajan rentav lockar på Liam och hans vän Max med sina ”Kja, kja” och då tar deras nyfikenhet över. Dem följer efter fågeln och hittar en övergiven bebis, ett guds barn, om man ska tro det som står på det medföljande brevet. Liam tar med sig barnet hem, där det tas om hand i letandet efter föräldrarna. Saker förändras för Liam, han får nya vänner som plötsligt blir flyktingar, han får en upplevelse, han får helt enkelt ett äventyr.

David Almond är född 15 maj 1951 och har även skrivit Han hette Skellig 2000, Himla ögon 2001, Karin, katten och månen 2005.

”Svarta vingar” är i det hela en väldigt bra bok. En bok som handlar om vänskap, gott och ont.Ibland tror man att man har grepp om det man läser, men man blir flera gånger överraskad. Jag såg att David Almond även skrivit ”Han hette skellig” som jag nu hittat i min bokhylla. Efter att ha läst ”Svarta vingar” är jag verkligen lockad att läsa den.

Jag ger svarta vingar 4/5p.

 


Sommardöden


Titel: Sommardöden
Författare: Mons Kallentoft
Genre: Spänning/ skräck
Sidor: 415
Handling: En naken flicka på bara fjorton år går förvirrad omkring i den otroligt varma sommaren. Snart blandas polisen in då det upptäcks att hon blivit våldtagen. Det är bara det första som händer i värmen i Linköping. En annan flicka hittas senare nedgrävd. Från att bara sitta och svettas inne på kontoret får nu dem båda poliserna Malin och Zeke fullt upp med att ta reda på vad som hänt, vem som ligger bakom. Ett tydligt samband upptäcks mellan händelserna och utredningen går långsamt framåt…

Mons Kallentoft är född den 15 april 1968 och är förutom författare även journalist.
Han har skrivit: Pesetas: thriller 2000, Marbella Club 2002, Fräsch, frisk och spontan 2005, Midvinterblod 2007, Sommardöden 2008, Höstoffer 2009, Vårlik 2010.

”Sommardöden” Är en väldigt spännande och även ruskig bok. Man följer Polisen när dme arbetar för att komma åt förövaren/mördaren men man får även följa dem mördade. Man får veta vad deras andar tänker och känner om allt. Hur dem tänker: ”Varför?” Jag ger ”Sommardöden”  En 3:a.     
3/5p

RSS 2.0