Recension: Septimus HeapTitel: Magi (Septimus Heap, del 1)
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 478
Hanling: Septimus Heap föds som sjunde sonen till en sjunde son. Men tyvärr dog han strax efter födseln, det var i alla fall vad man trodde. Familjen Heap blev lurade. Septimus blev tagen för att bli magikern DomDaniels lärling.
Men något blir fel och Septimus hamnar i ungdomsarmèn. Familjen Heap sörjer sin älskade Septimus. En dag hittar Silas Heap ett spädbarn i skogan under sin dagsliga promenad. Silas har inte hjärta att lämna spädbarnet som är en flicka i skogen utan tar med sig barnet hem. Flickan växer upp men problemen börjar. Alla börderna Heap har glömt bort Septimus för denna flicka. Flickan visar sig vara ingen mindre än dne försvunna prinsessan, dotter till den mördade drottningen. Staden är ej säker och ondskan lägger sig som ett mörkt täcke över allt och alla.

"Magi" är en fantastisk historia om magiker, ondska och annat otyg. Den är väldigt bra men den räcker inte riktigt till för att få full pott så därför får den 3/5 poäng av mig.Titel: Skuggan (Septimus Heap, del 2)
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 446
Handling: Septimus är trollkunnig. Han är lärling hos övermagikern Marcia Overstrand. Hos henne får han lära sig nya trollformler och hur han han använder sin kraft till fullo. Men allt är inte som det verkar. Nåt otäckt, ondskefullt och ruskigt lurar i mörkret. Septimus bror Simon verkar ha något med detta att göra. 

Jag ger denna bok 5/5p för att boken inehåller allt som en bra fantasybok behöver. Spänning, magi och ondskefulla hemligheter.Titel: Alkemisten (Septimus Heap, del 3)
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 460
Handling: Septimus heap är en ung pojke med magiska egenskaper. En dag, som ser ut att bli som alla andra, förändrar allt. Septimus kastas in i ett äventyr 500 år bakåt i tiden. Jenna, som är Septimus adoptivsyster, tar på sig skulden och försöker få tillbaks Septimus till deras tid igen. Jenna tar hjälp av Septimus drake Brandsprutan för att hitta Septimus. Kommer dem att lyckas. Det är den frågan du får svar på när du läser boken.

"Alkemisten" är en magisk bok. Fylld med överraskningar som gömmer sig i borgens mörka vrår. Handlingen är lite slapp i början men sen händer det saker hela tiden. man har aldrig en tråkig stund. "Alkemisten" får 4/5p.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0