Recension: Prinsesssan och mördarenTitel: Prinsessan och mördaren
Författare: magnus Nordin
Genre: Romantik/spänning
Sidor: 236
Handling: Ninas pappa är snickare. Så dem får flytta runt en hel del. I deras nya område i Stockholm verkar allt lugnt skolan är bra o kompisar hittar hon snabbt. Men under ytan finns mördaren. När hennes kärlek Jajje blir mördad blir hon krossad. Hennes granne o klasskamrat Markus får kanske råka ut för samma sak som Jajje....
jag ger denna bok 3/5p för det är en väldigt bra o spännande bok men inte riktigt i min smak XD

Recension: Temeraire


Titel: Hans majestäts drake (del 1)
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Sidor: 325
Handling: Will Laurences är kapten på HMS Reliant. En dag besegrar dem en fransk fregatt och finner ett drakägg ombord. Ur ägget kläcks en mycket ovanlig drake som döps till Temeraire. Det visar sig att Temeraire bara tillåter Laurence att närma sig den så det blir Laurence som blir drakens kapten. Hela Laurence liv förändras när han och den otroliga Temeraire skickas på äventyr och uppdrag i kungens tjänst.

"Hans majestäts drake är fantastiskt bra och får 4/5p.Titel: Jadetronen (Del 2)
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Sidor: 395
Handling: Laurence är kapten på himmelsdraken Temaraire. Dem har genomgått flera hemska saker under sin tid tillsammans men de har skapat ett vänskapligt band. De har vunnit flera strider i storbrittaniens tjänst. Det visar sig senare att Temeraire egentligen var en gåva till Frankrikes Napoleon som är i krig mot Flera länder, där ibland Storbrittanien. Kina skickar ett sändbud  för att kräva tillbaks Temeraire men förvånansvärt nog för Kina vägrar Temeraire att skiljas från sin älskade Laurence. Kina blir förargade och tvingar Temeraire och laurence till Kina och med list och otäcka knep försöker de skilja Laurence och Temeraire åt. De skickar en lönnmördare för att mörda Laurence så att Temeraire kan få en kinesisk kapten. Hoten finns överallt och kommer Temeraire och Laurence att kunna hålla sina band knutna?

Den spännande fortsättningen om Temeraire är otroligt bra men innehåller svåra ord och rekomenderas därför inte till yngre läsare. Därför får "Jadetronen" 3/5 poäng trots sin otroligt spänande handling. Man kan nästan höra kanonerna mullra och gevären smälla av.Titel: Svartkrut och eld (del 3)
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Sidor: 358
Handling: Draken Temeraire och hans kapten Laurence ska denna gång fraka tre värdefulla ägg för kriget.
Men det uppstår problem och det visar sig att betalningen för äggen inte kommit fram.
Med kriget i full gång behövs dem där och hamnar mitt i kriget mot frakrike.
Den hemska och onda, vita kenisiska draken Lien är med i kriget på franssosernas sida
och det är inte säkert att Laurence och Temeraire lyckas överleva kriget.

Naomi Novik skriver sina böcker på ett så fantastikst sätt och med sin medryckande och detaljerade handling får "svartkrut och eld" 5/5p.

Recension: Twilightserien


Fakta: "Om jag kunde drömma" är första delen i Twilightserien
Titel: Om jag kunde drömma
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Romantik/fantasy
Sidor: 415
Handling: Om jag kunde drömma handlar om Bella och Edwards omöjliga kärlek. Det finns flera problem, ett av dem är att Edward är vampyr!! Båda vet om att det är farligt för Bella att de båda träffas. Särskilt när Bella blir jagad av en blodtörstig vampyr som inte ger upp förrän han har Bella i sitt grepp....

Jag ger "Om jag kunde drömma" 5/5p för att den är en av dem bästa böcker jag läst och den är VÄLDIGT beroende framkallande.Fakta: "När jag hör din röst" är andra boken i twilightserien
Titel: När jag hör din röst
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Romantik/fantasy
Sidor: 451
Handling: Edward tror att han hjälper Bella genom att flytta ifrån henne. Men det är tvärt om. Bella är upp över öronen förälskad i Edward som är vampyr. När Edward försvinner lämnar han ett tomrum hos Bella. Bella blir som en levande död utan Edward. Men när Edward försvinner så finns det massa faror kvar som varulvar, den hemska vampyren Victoria & Laurent som Bella stöter på när han jagar efter mat, han är vampyr så gissa vad som händer........ om ni vill veta hur det går för stackars, olyckliga & otursförföljda Bella som är ohjälpligt förälskad i Edward så läs denna bok.

Jag ger "När jag hör din röst" 5/5p precis som 1:an för att den är SUPERBRA och väääldigt beroendeframkallande.Fakta: " ljudet av ditt hjärta" är 3:e delen i twilightserien
Titel: Ljudet av ditt hjärta
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Romantik/fantasy
Sidor: 530
Handling: Bellas liv med sin stora kärlek, vampyren Edward, innehåller flera faror. En ondskefull vampyr verkar ha något att göra med alla morden i Seattle och Bella befinner sig återigen i farozonen. Snart måste Bella välja mellan kärleken till vampyren Edward och vänskapen till varulven Jacob. Samtidigt som Bella funderar på om  vara en odödlig vampyr eller en helt vanlig, dödlig människa så planerar Edwards syster Alice ett bröllop.

Jag ger Ljudet av ditt hjärta 4/5 p för det är en väldigt läsvärd bok som innehåller allt en läsare behöver som romantik, spänning och vampyrstrider.Fakta: "så länge vi båda andas är 4:e delen i twilightserien
Titel: Så länge vi båda andas
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Romantik/fantasy
Sidor: 556
Handling: Efter en nervös väntan går Bella sakta fram till Edward vid altaret. Hon ska gifta sig!! Bella är förälskad i vampyren Edward och dem gifter sig. Men på deras smekmånad blir Bella gravid och det visar sig bli ett problem. Det är inte att vanligt barn hon har i kroppen och i samma takt som barnet växer blir Bella sjukare och sjukare. Men även om  Edward och hans familj gör allt dem kan kanske det inte räcker.

Så länge vi båda andas är en underbar vampyrhistoria och den får fullpott 5/5.

Recension: Septimus HeapTitel: Magi (Septimus Heap, del 1)
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 478
Hanling: Septimus Heap föds som sjunde sonen till en sjunde son. Men tyvärr dog han strax efter födseln, det var i alla fall vad man trodde. Familjen Heap blev lurade. Septimus blev tagen för att bli magikern DomDaniels lärling.
Men något blir fel och Septimus hamnar i ungdomsarmèn. Familjen Heap sörjer sin älskade Septimus. En dag hittar Silas Heap ett spädbarn i skogan under sin dagsliga promenad. Silas har inte hjärta att lämna spädbarnet som är en flicka i skogen utan tar med sig barnet hem. Flickan växer upp men problemen börjar. Alla börderna Heap har glömt bort Septimus för denna flicka. Flickan visar sig vara ingen mindre än dne försvunna prinsessan, dotter till den mördade drottningen. Staden är ej säker och ondskan lägger sig som ett mörkt täcke över allt och alla.

"Magi" är en fantastisk historia om magiker, ondska och annat otyg. Den är väldigt bra men den räcker inte riktigt till för att få full pott så därför får den 3/5 poäng av mig.Titel: Skuggan (Septimus Heap, del 2)
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 446
Handling: Septimus är trollkunnig. Han är lärling hos övermagikern Marcia Overstrand. Hos henne får han lära sig nya trollformler och hur han han använder sin kraft till fullo. Men allt är inte som det verkar. Nåt otäckt, ondskefullt och ruskigt lurar i mörkret. Septimus bror Simon verkar ha något med detta att göra. 

Jag ger denna bok 5/5p för att boken inehåller allt som en bra fantasybok behöver. Spänning, magi och ondskefulla hemligheter.Titel: Alkemisten (Septimus Heap, del 3)
Författare: Angie Sage
Genre: Fantasy
Sidor: 460
Handling: Septimus heap är en ung pojke med magiska egenskaper. En dag, som ser ut att bli som alla andra, förändrar allt. Septimus kastas in i ett äventyr 500 år bakåt i tiden. Jenna, som är Septimus adoptivsyster, tar på sig skulden och försöker få tillbaks Septimus till deras tid igen. Jenna tar hjälp av Septimus drake Brandsprutan för att hitta Septimus. Kommer dem att lyckas. Det är den frågan du får svar på när du läser boken.

"Alkemisten" är en magisk bok. Fylld med överraskningar som gömmer sig i borgens mörka vrår. Handlingen är lite slapp i början men sen händer det saker hela tiden. man har aldrig en tråkig stund. "Alkemisten" får 4/5p.

Boktips!!

Ge gärna tips på bra böcker ni tycker jag ska läsa & recensera.

Recension: Arvtagaren


Fakta: Eragon är 1:a delen i serien Arvtagaren
Titel: Eragon
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Sidor: 526
Handling: Eragon hittar en dag en vacker & mystisk blå sten. "stenen" kläcks och en drake är född. Allting förändras. Den mystiske sagoberättaren Brom är inte den sagoberättare han säger att han är. Han hjälper Eragon med draken. Över en natt förändras hela Eragons liv. Strider utkämpas omkring honom. Magiska krafter är inblandade och en fången alv behöver räddas. Snart har legenden om drakryttare & drakar förverkligats igen....

Jag ger Eragon 4/5p för att den är väldigt spännande och det går ej att släppa boken när man väl börjat att läsa.Fakta: Den äldste är andra delen i arvtagaren trilogin.
Titel: Den äldste
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Sidor: 687
Handling: Eragon och hans drake Saphira har precis med varden vunnit striden mot urgalerna. Nu måste Eragon till alvernas land: Ellesméra, där han ska fullborda sin utbildning som Brom påbörjade. Det är hans rätt som ryttare. Samtidigt utkämpar Eragons kusin Roran en strid i byn Carvahall och hans älskade Katrina blir kidnappad. Men Eragons liv är fyllt med obesvarad kärlek, smärta och äventyr.

Jag ger Den äldste 4/5 för att det är superbra fantasy bok och är precis som 1:an den är helt omöjlig att släppa.....Fakta: Brisingr är 3:e delen i arvtagaren trilogin
Titel: Brisingr
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Sidor:790
Handling: I Brisingr avslöjas några av Alagaësias största och mest bevarade hemligheter för några få utvalda. Eragon får veta vad som ligger bakom Galbatorix otroliga styrka. O vardens ledare Nasuada får reda på vilka Eragons o Saphiras lärare är. För att krossa Galbatorix måste alla Alagaësias släkten enas o det är precis vad som händer. O det går sådär när alverna, människorna, dvärgarna o urgalerna försöker sammarbeta för att krossa den onde Galbatorix. Den stora striden närmar sig o Eragon behöver ett svärd. Eragon får ett väldigt vackert o kraftfullt svärd. Läs hur det går för Ryttaren Eragon och draken Saphira i boken Brisingr.

Jag ger Brisingr 5/5p för den inehåller allt som en bra fantasybok kräver trolldom, spänning, mystik o mycket, mycket mer.

Bra författare

J.K Rowling, Michelle Paver, Christopher Paolini, Martin Widmark, Laura Trenter o Stephenie Meyer är dem bästa enligt mig.

Nu kommmer jag att börja skriva alla recensioner.

Kommentera gärna och säg om det finns nån som är värd att komma in här under bra författare.

Tips på bokserier!!

Harry Potter serien av J.K Rowling. Består av sju böcker  1: De vises sten 4/5p . 2:Hemligheternas kammare 3/5p. 3: Fången från Azkaban 4/5p . 4: Den flammande bägaren 4/5p . 5: Fenixorden 4/5p. 6: Halvblodsprinsen 5/5p . 7: Dödsrelikerna 5/5 p.

Arvtagaren (Eragon ) av Christopher Paolini. Består av 3 böcker hitils. 1: Eragon4/5p. 2: Den äldste 4/5p. 3: Brisingr 5/5p.

Han som föddes att möta mörkret ( vargbröder) av Michelle Paver. Består av  5 böcker. 1: Vargbröder 4/5p. 2: Havets fångar 5/5p. 3: Demonernas port 5/5p. 4: Jagad av klanerna 5/5p. 5: Ondskans shaman 5/5.

Serien om David & Larissa av Martin Widmark som består av 4 böcker. 1: Antikvariatet blå spegeln 4/5p. 2: Den trettonde gästen 5/5p. 3: Dårarnas ö 5/5p. 4: Nåjdens sång 4/5p.


Jag fyller på efterhand.


Betygsättning

Jag kommer betygsätta alla böcker jag läst från 1-5.

1: Sämst
2: Dålig
3: Bra
4. Bättre
5. Bäst!!

Topp 10 favorit böcker

10. Harry Potter: Fången från Azkaban (av J.K Rowling)
9. Harry Potter: De vises sten (av J.K Rowling)
8. Eragon (av Christopher Paolini)
7. Eragon: Den äldste (av Christopher Paolini)
6. Dårarnas ö (av Martin Widmark)
5. Nåjdens Sång (av Martin Widmark)
4. Vargbröder serien (av Michelle Paver)
3. Harry Potter: Dödsrelikerna (av J.K Rowling)
2. Eragon:  Brisingr (av Christopher Paolini)
1. Harry Potter: Halvblodsprinsen (av J.K Rowling)

PS. Som ni ser gillar jag fantasy XD & dem som ligger sist är ej dåliga. Det är svårt för en bok att ta sig in på min lista .DS


Välkommen till dj:s bokblogg!!

Hej!! Detta är en bokblogg där jag skriver om böcker jag läst och tips på nya böcker.


RSS 2.0