Recension: Darren Shan


Titel: Skymningsjägarna (Legenden om Darren Shan, del 7)
Författare: Darren Shan
Genre: Skräck
Sidor: 174
Handling: Darren Shan har efter flera år som halvvampyr blivit den yngsta vampyrprinsen någonsin. men nu får han lämna berget för att på den hemska Desmond Tiny (Destiny) uppmaning jaga den oroväckande vampanezfursten som hotar vampyrernas existens. Darren beger sig ut på jakten med sin mästare Mr crepsley till hjälp, vampyrernas fortsatta överlevnad vilar tugnt på deras axlar och hemska faror möter dem på deras mycket farliga väg.

Den skräckinjagande legenden om Darren Shans liv fortsätter med "Skymningjägarna". Detta är en fantastisk historia om läskiga vampyrer och hemska ödesbestämmare. Blodiga beskrivelser och en fartfylld och fångande handling gör detta till en av dem mest spännande böcker jag läst och den får därför fullpott, 5 av 5 poäng.


¨
Titel: Nattens bundsförvanter (Legenden om Darren Shan, del 8)
Författare: Darren Shan
Genre: Skräck
Sidor: 185
Handling: Jakten på den hemska vampanezfursten fortsätter. Darren Shan och hans vänner är för tillfället i Mr Crepsleys hemtrakter. De tror att vampanezer ligger bakom dem hemska morden som begåtts och har åkt dit för att stoppa det brutala dödandet. I staden stöter Darren på en vän han hade och situationen förvärras, trots att Darrens vän inte verkar vara en fiende. Darrens vän är ingen mindre än debbi, hans ungdoms kärlek. Har banden förändrats mellan dem, eller är dem precis likadana som när han stack? det blir inte bättre av att Darren och Debbie möts varje dag i skolan. Han som elev, hon som lärare.

"Nattens bundsförvanter" är en otroligt och  fantastiskt spännande bok. Bra beskrivningar och levande personer gör den här serien så fantastiskt bra, "Nattens bundsförvanter" får 4/5p.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0