En konungs ögon


Titel: En konungs ögon
Författare: Catherine Banner
Genre: Fantasy
Sidor: 335
Handling: Leo är 15 år och går i en militärskola för att läras upp och skickas ut i krig, något som han absolut inte har lust med. Han lever i en ganska kall och fantasilös värld med likadana hus och men den vackra naturen finns nära staden. Han har en gnutta magiska krafter som han sakta lär sig att använda till viss mån då han hittar en bok i den vita, iskalla snön. En bok med mystiska, tomma sidor och som han får en hemsk känsla av. En bok som visar sig vara porten till en parallell värld som inte särskilt många har fått skåda. Leo står på kanten till ett fritt fall ner i en ravin då hans värld vänd ut och in och allt han trott på ändras.

Catherine Banner är en författare som är förtrollande bra med sitt magiska skrivande. Hon skriver magiskt och glatt och denna bok får en att både vilja skratta och gråta. Boken är full av krigsdrama men är även kryddad med kärlek och det blir en perfekt mix av allt och man vill bara fortsätta läsa denna underbara bok. "En konungs ögon" får av mig 3/5p.

Författaren Catherine Banner är bosatt i Cambridge, England med en plats i England´s National Portrait Gallery. "En konungs ögon" är första delen i hennes triologi och har legat högt på engalska bestseller-listor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0