Recension: Drömmar som krossas


Titel: Drömmar som krossas
Författare: Bengt-Åke Cras
Genre: Sport/ kärlek
Sidor: 158
Handling: David Linder är en 15-årig kille vars liv består av fotboll. David pressar sig hårt på träningarna i Ekuddens BK trots sina föräldrars ointresse. Han kämpar för att hela tiden bli bättre och nå sin dröm, att få spela i Hammarby. Han gör en stark insats i en cupfinal genom att göra två snygga mål, ovetande om att en talangscout sitter bland åskådarna för att kolla in hur han spelar. Senare kontaktar Hammarby honom och undrar om David vill spela för Hammarby. Kommer hans dröm äntligen bli sann, och vid så ung ålder? Det är flera hinder på vägen och en enda olycka kan förstöra allt.


 ”Drömmar som krossas” är en fantastisk bok om fotboll. Boken innehåller en del kärlekoch det förbättrar bokens handling ytterliggare. När man följer Davids liv vill man både skratta och gråta åt dem både ljusa, sorgliga och pinsamma stunderna. Personerna i boken känns verkligen levande, vilket är ett stort plus. Det händer spännande saker hela tiden och jag kunde knappt slita mig från boken.Trots mitt bristande sportintresse får ”Drömmar som krossas” 4/5p.

 

 


Receension: Cosmo Hill-Parasiterna


Titel: Cosmo Hill-Parasiterna
Författare: Eoin Colfer
Genre: Spänning
Sidor: 259
Handling: Den 14-årige Cosmo har hela sitt liv bott på det hemska Clarissa Frayne institutet. Allt han vill är att komma därifrån. En dag lyckas han rymma men allt går snett. Han blir allvarligt skadad och en övernaturlig, blå varelsa suger ur honom livet...

"Cosmo Hill-Parasiterna" är en underbart spännande bok av Eoin Colfer. Den innehåller en del kärlek vilket  gör den jättebra. Hela tiden händer det otroliga och övernaturliga saker och jag vill hela tiden sitta och läsa när jag väl hade börjat.  "Cosmo Hill-Parasiterna" får 5/5p.

Recension: Mellan himmel och helvete


Titel: Mellan himmel och helvete
Författare: Eoin Colfer
Genre: Spänning
Sidor: 216
Handling: Megs själ är eftertraktad, av både himlen och helvetet. Allt på grund av ett inbrott i en pensionärs hem. För att komma till himlen måste hon hjälpa pensionären vid namn Lowrie McCall, den personen hon försökte råna. Meg måste hjälpa honom att göra 3 saker som står på hans "öskelista".

Detta är en suverän bok med väldigt spännane stunder och roliga händelser. Eoin Colfer har gjort det igen! Boken får 4/5p.


Recension: Ondvinter


Titel: Ondvinter
Författare: Anders Björkelid
Genre: Fantasy
Sidor: 281
Handling: Ondvinter har åter kommit för att drabba allt och alla. Den har kommit för att frysa människors hjärtan till is, göra dem känslolösa och för att göra världen till en hemsk plats. Den som du står närmast kan vara drabbad, ingen går att lita på.
Tvillingarna Wulf och Sunia blir hemskt när ondvintern kommer. Deras far dör och en ovisshet om vem dem själva är drabbar dem. Det visar sig att de är av "blodet" och att far var mycket äldra än han såg ut. Många hemligheter avslöjas för tvillingarna och deras band till avrandra töjs ut.

"Ondvinter" är en spännande bok och det känns som allt man lkäser om är verkligt. "Ondvinter" får 3/5p.

RSS 2.0