Recension: Temeraire


Titel: Hans majestäts drake (del 1)
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Sidor: 325
Handling: Will Laurences är kapten på HMS Reliant. En dag besegrar dem en fransk fregatt och finner ett drakägg ombord. Ur ägget kläcks en mycket ovanlig drake som döps till Temeraire. Det visar sig att Temeraire bara tillåter Laurence att närma sig den så det blir Laurence som blir drakens kapten. Hela Laurence liv förändras när han och den otroliga Temeraire skickas på äventyr och uppdrag i kungens tjänst.

"Hans majestäts drake är fantastiskt bra och får 4/5p.Titel: Jadetronen (Del 2)
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Sidor: 395
Handling: Laurence är kapten på himmelsdraken Temaraire. Dem har genomgått flera hemska saker under sin tid tillsammans men de har skapat ett vänskapligt band. De har vunnit flera strider i storbrittaniens tjänst. Det visar sig senare att Temeraire egentligen var en gåva till Frankrikes Napoleon som är i krig mot Flera länder, där ibland Storbrittanien. Kina skickar ett sändbud  för att kräva tillbaks Temeraire men förvånansvärt nog för Kina vägrar Temeraire att skiljas från sin älskade Laurence. Kina blir förargade och tvingar Temeraire och laurence till Kina och med list och otäcka knep försöker de skilja Laurence och Temeraire åt. De skickar en lönnmördare för att mörda Laurence så att Temeraire kan få en kinesisk kapten. Hoten finns överallt och kommer Temeraire och Laurence att kunna hålla sina band knutna?

Den spännande fortsättningen om Temeraire är otroligt bra men innehåller svåra ord och rekomenderas därför inte till yngre läsare. Därför får "Jadetronen" 3/5 poäng trots sin otroligt spänande handling. Man kan nästan höra kanonerna mullra och gevären smälla av.Titel: Svartkrut och eld (del 3)
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Sidor: 358
Handling: Draken Temeraire och hans kapten Laurence ska denna gång fraka tre värdefulla ägg för kriget.
Men det uppstår problem och det visar sig att betalningen för äggen inte kommit fram.
Med kriget i full gång behövs dem där och hamnar mitt i kriget mot frakrike.
Den hemska och onda, vita kenisiska draken Lien är med i kriget på franssosernas sida
och det är inte säkert att Laurence och Temeraire lyckas överleva kriget.

Naomi Novik skriver sina böcker på ett så fantastikst sätt och med sin medryckande och detaljerade handling får "svartkrut och eld" 5/5p.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0