Recension: Landet innanför

Titel: Mahogny ögat (Landet innanför, del 2)
Författare: Maud Mangold
Genre: Fantasy
Sidor:210
Handling: Landet innanför är hotat. Oliver upptäcker denna fruktansvärda nyhet när han återvänder till landet innanför. Där troll, häxor, tomtar och fridfulla människor lever i harmoni med varandra. Men kommer det att få fortsätta så? Männskliga och trollungdomar följer en rysligtt magisk härskare soim sakta tar över mer och mer. Ungdomarna tillber sin härskare som har onda avsikter. Går detta att stoppa? Oliver försöker att förhindra detta och till hjälp har han sina vänner, både männskliga och omänskliga så som den nyfikna trollflickan Ruska.

"Mahognyögat" är otroligt bra, den innehålller magi, fartfyllda äventyr och mycket mer. Men jag tycker inte att den är tillräckligt bra för fullpot så därför får "Mahognyögat" 3/5 poäng.Titel: Kopparnyckeln (Landet innanför, del 3)
Författare: Maud Mangold
Genre: Fantasy
Sidor: 213
Handling: Fanny och Oliver ska denna gång hjälpa trollet Ruskas lillasyster, Mini-Tott, som har ont i magen. Mini-Tott ska smugglas ut i den vanlig världen för att opereras. Men allt går inte som planerat och det dyker upp problem där en häxa är inblandad i.

"Kopparnycklen är den spännande fortsättningen i "landet inannför" serien. En helt otroligt spänannande bok som är en mix mellan magiska varelser och den "normala" världen, "Kopparnyckeln" får 3/5p.Titel: Kristallballongen (Landet innanför, del 4)
Författare: Maud mangold
Genre: Fantasy
Sidor: 211
Handling: denna gång kretsar allt kring Olivers lillebror Joel. För honom börjar äventyret genom en felkörd luftballong, i den sitter Matilda och hennes morbror. Matilda och Joel blir kompisar och tillsammans hamnar de hos en trollfamilj. de blir lurade och matilda blir bergatagen, nu är det bara Joel och morbrodern bergström som kan rädda henne genom att stoppa vattnet. den gamla trollgumman lovar att släppa Matilda fri om dem stoppar översvämningarna. för att lyckas med det måste Joel och Bergström kämpa mot dem listiga,stora men också dumma och klumpiga jättarna.

"Kristallballongen" är ett magiskt äventyr för alla åldrar. Full av troll och magiska varelser av alla dess slag. Men dens föregångare har varit bättre och Olivers äventyr har varit med spänande än joels och "Kristallballongen" får därför 2/5p.Titel: Fågelhjärtat (Landet innanför, del 5)
Författare: Maud Mangold
Genre: Fantasy
Sidor: 173
Handling: Landet innanför är en fantastisk plats full av magi och väsen som vi bara ser i drömmar. Men det kan också vara farligt. När barnen Joel och Matilda följer med sina bästa vänner trolltvillingarna Krus och Dulla börjar äventyret. De letar efter en enorm skatt som vaktas av en lindorm. Jakten efter skatten började med ett fågelhjärta. Men hur ska det sluta?

"Fågelhjärtat" är som en dröm. En sådan vacker dröm full av magi och glada och lyckliga stunder. Därför får "Fågelhjärtat" 3/5p.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0