Kazans stjärna


Titel: Kazans stjärna
Författare: Eva Ibbotson
Genre: Spänning
Sidor: 372
Handling: Annika är föräldralös med växer lyckligt upp hos dem två hushållerskorna Ellie och Sigrid under 1900-talet i Österrike. Plötsligt en dag då Annika fyllt 12 knackar en magnifik kvinna på husets dörr och hon presenterar sig som Annikas okända mor. Annika följer lyckligt med sin mor som är av adlig släkt, men att hon senare visar sig vara fattig bryr sig Annika inte om. Men när "falska" smycken försvinner och Annikas mor plötsligt har råd att rusta upp det gamla slottet blir Annikas vän Zed misstänksam. Han rider snabbt iväg för att försöka hjälp Annika, men hinner han i tid?

"Kazans stjärna" är en fantastiskt spännande bok och passar lite äldre läsare då den har hyfsat många sidor. Man följer Annikas liv och man hoppas att det ska ordna sig till det bästa för henne. Ibland kan det kännas lite trögt men annars är boken väldigt bra. Jag ger den en 3.

Eva Ibbotson är en österrikisk-brittisk författare som är född i Wien 1925. Tidigare ungdomsböcker hon skrivit är: "Den stora spöktävlingen", "Häxtävlingen", "Spökena från Carra", "Ingen vanlig häxa", "Hemligheten på perrong 13", "Ring så spökar vi", "Monsterräddning", "Resan till River sea".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0